Menu
Ajax wandelt door winters Milaan

Ajax wandelt door winters Milaan

De selectie van Ajax trok woensdagochtend naar Parco Monte Stella voor een korte ochtendwandeling. Even het bloed door de benen laten stromen en even ontspannen voor de beslissende Champions League-kraker in San Siro.

In mooi winters weer stapte Ajax om 11:00 uur uit de bus bij Parco Monte Stella. Het Milanese park, gebouwd op puin uit de Tweede Wereldoorlog, lag er schitterend bij in de winterzon. In alle rust (met hier en daar een paar verdwaalde wandelaars) wandelden Frank de Boer en zijn selectie een half uurtje over de glooiende bospaden.

De Ajacieden oogden ontspannen, zo’n tien uur voor de aftrap van de wedstrijd. Er werd rustig gepraat, af en toe gelachen. De Boer heeft ongetwijfeld al in zijn hoofd welke elf man hij het veld instuurt tegen Milan. De spelers krijgen het vanmiddag als eerst te horen, de buitenwereld pas een uur voor de wedstrijd.

Davy Klaassen, Mike van der Hoorn en Niklas Moisander verlaten de bus voor de traditionele wandeling op de wedstrijddag. Davy Klaassen, Mike van der Hoorn en Niklas Moisander verlaten de bus voor de traditionele wandeling op de wedstrijddag.

Waar het er bij Ajax dus vooralsnog relaxed aan toegaat, wordt bij Milan de druk flink opgevoerd. Voormalig Italiaans premier (en clubeigenaar) Silvio Berlusconi werd dinsdag zelfs ingevlogen om het team persoonlijk toe te spreken op Milanello. Hij maakte zich zorgen over de prestaties van Milan en wil koste wat het kost dat Milan zich niet laat verrassen door Ajax. Het is duidelijk: de belangen zijn groot woensdagavond.

Ook bij Ajax natuurlijk. Bij winst plaatsen de Amsterdammers zich voor het eerst in acht jaar weer voor de tweede ronde van de Champions League. Het zou een fenomenale prestatie zijn. Ook daar zullen de Ajacieden tijdens de ochtendwandeling ongetwijfeld aan hebben gedacht.

Houd Ajax TV in de gaten voor beelden van de wandeling in Parco Monte Stella en meer reportages vanuit Milaan!

Tekst: Ajax.nl/Timo Bruijns
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Parco Monte Stella was woensdagochtend de wandellocatie voor de Ajacieden. Parco Monte Stella was woensdagochtend de wandellocatie voor de Ajacieden.
Frank de Boer gaat zijn Ajacieden voor. Frank de Boer gaat zijn Ajacieden voor.
De Ajacieden in een (stads)park in herfstkleuren en mistflarden. De Ajacieden in een (stads)park in herfstkleuren en mistflarden.
Sommige Ajacieden zijn ongetwijfeld met hun gedachtes alvast bij de wedstrijd van vanavond. Sommige Ajacieden zijn ongetwijfeld met hun gedachtes alvast bij de wedstrijd van vanavond.
Na een dik half uur wandelen keerde de selectie terug naar het hotel. Na een dik half uur wandelen keerde de selectie terug naar het hotel.