Menu
Ajax warm onthaald in De Lutte

Ajax warm onthaald in De Lutte

De selectie van landskampioen Ajax is maandagmiddag in De Lutte aangekomen. Op 160 kilometer afstand van Amsterdam begint Ajax aan de tweede trainingsweek van de voorbereiding. Voor het 38e jaar is De Bloemenbeek de vaste pleisterplaats. De eerste dag in De Lutte begint met een training om 17:00 uur. Dinsdag traint Ajax twee keer.

Ajax in De Lutte hoort bijna net zo bij de zomer als de Tour de France. Het zijn allebei tradities die al tientallen jaren meegaan en vele verhalen kennen. In het jaar van de 98e uitgave van de Ronde van Frankrijk is Ajax voor het 38e jaar te gast in het Overijsselse dorp aan de Duitse grens. Ook Frank de Boer koestert inmiddels een aardige geschiedenis met De Lutte. De hoofdcoach maakt weliswaar zijn debuut als coach in De Lutte, maar hij heeft als speler vele zomers in De Bloemenbeek vertoefd. Bloemenbeek-directeur Raymond Strikker is dan ook een oude bekende van De Boer. Al ruim voordat Ajax arriveerde stond hij de bus op te wachten.

Om even na 15:30 uur draaide de spelersbus het terrein van het fraaie landhuishotel op. Onder meer de drie keepers Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Jeroen Verhoeven stapten uit de bus. Ook de nieuwe aanwinsten Theo Janssen, Derk Boerrigter en Mats Rits waren uiteraard van de partij. Ook Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Eyong Enoh waren er weer bij. Het drietal had afgelopen week nog vakantie wegens interlands. Ismail Aissati meldt zich later deze week in De Lutte. De middenvelder ontbreekt wegens privéomstandigheden. Gregory van der Wiel, Nicolai Boilesen en Christian Eriksen sluiten volgende week maandag bij het volgende trainingskamp in Duitsland aan.

Er staan deze week veel trainingen op het programma. In totaal staan er zeven sessies op de velden van SV De Lutte gepland. Woensdagavond speelt Ajax een oefenwedstrijd tegen AZSV in Aalten. Zaterdag wordt de trainingsweek in De Lutte afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FC Emmen. Beide oefenduels zijn uitverkocht.

Volg Ajax in De Lutte via Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @Official_Ajax

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Bloemenbeek-directeur Raymond Strikker met het ontvangstcomité van SV De Lutte. Bloemenbeek-directeur Raymond Strikker met het ontvangstcomité van SV De Lutte.
Toby Alderweireld sloot maandag weer bij de groep aan. Toby Alderweireld sloot maandag weer bij de groep aan.
De Ajacieden op weg naar hun kamer. De Ajacieden op weg naar hun kamer.