Menu
Ajax warmt op voor Auxerre

Ajax warmt op voor Auxerre

Ajax werkt toe naar de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen AJ Auxerre. Op de wedstrijddag trainde Ajax woensdagochtend in het stadionnetje van US Joigny, een plaatsje onder de rook van Auxerre. Vurnon Anita en Demy de Zeeuw ondergingen een laatste test.

Om klokslag 11:15 uur draaide de spelersbus het terrein van de plaatselijke voetbalclub in Joigny op. De amateurclub uit de zevende divisie van Frankrijk was woensdagochtend gastheer van het team van Martin Jol. Net als Real Madrid koos ook Ajax voor het Stade de la Madeleine om de spieren op de wedstrijddag los te maken. Ook in 1996 koos het Ajax van Louis van Gaal in aanloop naar de wedstrijd tegen Auxerre al eens voor het stadionnetje in Joigny.

Voorafgaand aan de korte oefensessie ontving Martin Jol uit handen van de loco-burgemeester van Joigny (tweede van links) een pakket Chablis uit de bekende wijnstreek. Voorafgaand aan de korte oefensessie ontving Martin Jol uit handen van de loco-burgemeester van Joigny (tweede van links) een pakket Chablis uit de bekende wijnstreek.

In een herfstig decor ondergingen Vurnon Anita en Demy de Zeeuw een laatste test in aanloop naar het vierde pouleduel in de Champions League. Het duo legde met succes een aantal sprints af. Anita viel afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo uit met lichte hamstringklachten. De Zeeuw bleef in Almelo uit voorzorg aan de kant vanwege overbelasting van de spieren in zijn rechteronderbeen. Woensdagavond verwacht Jol weer een beroep op beide spelers te kunnen doen, zo liet hij dinsdagavond tijdens de persconferentie al weten.

Voorafgaand aan de korte oefensessie ontving Jol, in navolging van José Mourinho, uit handen van de loco-burgemeester van Joigny een pakket Chablis uit de bekende wijnstreek. Als ‘wisselgeld’ gaf de coach van Ajax een grote Ajax-vaan aan de afgevaardigden van Joigny.

Auxerre - Ajax begint woensdagavond om 20:45 uur in het Stade l’Abbé Deschamps.

Volg Ajax in Auxerre via Ajax.nl, Ajax TV en via Twitter @Official_Ajax

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Urby Emanuelson verlaat de spelersbus voor een korte training. Urby Emanuelson verlaat de spelersbus voor een korte training.
De Ajacieden warmen de spieren op. De Ajacieden warmen de spieren op.
Voor het goede balgevoel werden ook wat balspelletjes gedaan. Voor het goede balgevoel werden ook wat balspelletjes gedaan.
Vurnon Anita en Demy de Zeeuw ondergingen een laatste en succesvolle test. Vurnon Anita en Demy de Zeeuw ondergingen een laatste en succesvolle test.
Miralem Sulejmani is uiteraard onderdeel van de negentienkoppige Ajax-selectie in Auxerre. Miralem Sulejmani is uiteraard onderdeel van de negentienkoppige Ajax-selectie in Auxerre.
Luis Suarez vindt in de dug-out de geschenkverpakking Chablis naast zich. Luis Suarez vindt in de dug-out de geschenkverpakking Chablis naast zich.
Na de sessie in het stadionnetje van US Joigny wacht het echte werk vanavond in het Stade l’Abbé Deschamps. Na de sessie in het stadionnetje van US Joigny wacht het echte werk vanavond in het Stade l’Abbé Deschamps.