Menu
Ajax warmt zich op voor Europese strijd

Ajax warmt zich op voor Europese strijd

Het zag er naar uit of de mannen van de plaatselijke club er al vanaf zeven uur 's ochtends stonden te wachten. De grote Doberman Pinscher liep nog zijn eigen rondjes over de sintelbaan terwijl de rest ongedurig heen en weer beenden. Maar toen de rode Ajax-bus het terrein opdraaide, veerden ze allemaal blij op. Daar waren de hooggeërde gasten.

De Ajacieden moesten nog even de schoenen wisselen voordat ze het mooie grasveld van de club uit het Brusselse Sint-Lambrechts-Woluwe konden betreden. De negentien spelers, vanmiddag maakt Frank de Boer bekend wie er buiten de wedstrijdselectie valt en dus vanaf de tribune de wedstrijd moet bekijken, liepen om kwart over elf de benen los. Met het opvolgen van een van de motto's van De Boer 'speel met plezier' zat het in elk geval wel goed een uur of acht voor de wedstrijd Anderlecht - Ajax.

Tijdens de opwarmtraining maakten de Ajacieden tweetallen, maar uiteraard bleef er één iemand over met het oneven aantal van negentien man. Dat kwam de trainer mooi uit, kon hij ook even meedoen en samen vormde hij een duo met zijn rechtsback, Gregory van der Wiel. Achteruitlopend moesten de mannen de bal in de lucht zien te houden. Dat lukte heel aardig.

Jan Vertonghen betreedt het trainingsveld. Jan Vertonghen betreedt het trainingsveld.

Na een half uur waren de hoofden van de Ajacieden weer fris en kon de fysieke voorbereiding worden afgesloten. Een paar spelers schoten nog even op doel. Jan Vertonghen had het hoogste woord. ,,Ik schiet hem er in een keer in", pochte de Belg. De bal ging inderdaad in het doel: ,,Als ik die vanavond er zo inschiet, ben ik dé mán!", sprak de Belg tegen zijn landgenoten aan de kant.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

De Ajax-bus draait het knusse complex van White Star Woluwe op. De Ajax-bus draait het knusse complex van White Star Woluwe op.
Demy de Zeeuw en Christian Eriksen, die woensdag zijn 19e verjaardag vierde, wandelen richting veld. Demy de Zeeuw en Christian Eriksen, die woensdag zijn 19e verjaardag vierde, wandelen richting veld.
De Ajacieden stralen plezier uit op de korte training. De Ajacieden stralen plezier uit op de korte training.
In tweetallen werden de benen losgeschud. In tweetallen werden de benen losgeschud.