Menu
Ajax weer compleet na interlands

Ajax weer compleet na interlands

Met alle Ajacieden, behalve de geblesseerde Bruno Silva, weer op het veld na de interlandverplichtingen kon trainer Frank de Boer de focus helemaal leggen op de uitwedstrijd tegen Heracles, aanstaande zaterdag om 20:45 uur. Verder was er nog een goede bekende te zien: Maarten Stekelenburg, trainer van Ajax Cape Town, kwam over uit Zuid-Afrika.

Het voordeel van de nieuwe speeldagen van de meeste interlands (vrijdag en dinsdag) heeft als voordeel dat de trainers zich op donderdag al met de hele ploeg kunnen richten op de volgende competitiewedstrijd. Voor Ajax is dat dus op zaterdagavond om kwart voor negen. Zo kunnen de Amsterdammers ook direct in het ritme komen voor de eerste Champions Leaguewedstrijd tegen Olympique Lyon, die vier dagen later op hetzelfde tijdstip begint.

Stekelenburg spreekt met Anita. De trainer van Ajax Cape Town is voor 4 dagen in Amsterdam. Stekelenburg spreekt met Anita. De trainer van Ajax Cape Town is voor 4 dagen in Amsterdam.

Dus betrad Ajax 1, na anderhalve week zonder internationals te hebben gewerkt, met een grote groep van twintig spelers, Dico Koppers vulde de selectie aan, en drie keepers, donderdagochtend het trainingsveld. Behalve hun vertrouwde trainers Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Hennie Spijkerman en Carlo l'Ami kregen ze ook met Maarten Stekelenburg te maken. De trainer is vier dagen in Nederland. ,,Vooral om mezelf te trickeren . Al pak ik maar twee of drie dingetjes op dan is het voor mij zeer waardevol. Het is bovendien goed om te vertellen hoe het er in Kaapstad aan toe gaat en om te horen hoe het hier gaat", aldus de leergierige Stekelenburg, die zo veel mogelijk zal meemaken rond Ajax 1. En daar hoort de wedstrijd tegen Heracles Almelo zaterdagavond bij. Dan kan hij direct zien of de spelers de oefenstof van donderdag ook op het kunstgrasveld van Heracles in de praktijk kunnen brengen.

En die oefenstof kreeg iedereen bijna anderhalf uur voorgeschoteld. Toen mochten de Ajacieden die voor hun landen hadden gespeeld uitstappen. De overigen gingen verder in een kleine snelle partij. Trainer Frank de Boer had weer een hesje om zijn schouders gehangen om tot een even aantal spelers te komen. Hij zag zijn team weer winnen door onder andere goede, snelle aanvallen met Sulejmani, Lodeiro en Bulykin als trefzekere eindstations.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Vertonghen deed een groot deel van de training mee. De Belg liet dinsdag het oefenduel met zijn land uit voorzorg aan zich voorbij gaan. Vertonghen deed een groot deel van de training mee. De Belg liet dinsdag het oefenduel met zijn land uit voorzorg aan zich voorbij gaan.
Van der Wiel keerde terug van Oranje met een topscore: 6 punten, 13 goals en twee 'clean sheets'. Van der Wiel keerde terug van Oranje met een topscore: 6 punten, 13 goals en twee 'clean sheets'.
Thulani Serero en Toby Alderweireld praten bij. Thulani Serero en Toby Alderweireld praten bij.
Ajax trainde weer met een complete groep. Ajax trainde weer met een complete groep.