Menu
Ajax weer in training

Ajax weer in training

Ajax heeft de eerste officiële groepstraining achter de rug. Dinsdagochtend meldden 26 spelers zich op een prachtige grasmat voor de eerste meters richting het nieuwe seizoen. Met Christian Poulsen voorop, kwamen 21 voetballers en vier keepers het veld op. Een paar nieuwe gezichten, doorgestroomde jeugdspelers, vaste A-selectiespelers, een speler die terugkomt van een verhuurperiode en een keeper die vrijwillig eerder begon met trainen.

Zeven spelers die deel uit maakten van de laatste wedstrijdselectie van afgelopen seizoen bij FC Groningen stonden nu ook op het veld: Cillessen, Poulsen, Boerrigter, Serero, Boilesen, Sana en Denswil. Naast hen ook Dico Koppers, die terugkeert na een verhuurperiode bij ADO Den Haag, en Gino van Kessel en Sven Nieuwpoort, die voor Almere uitkwamen. Met de nieuwelingen Sam Hendriks – hij tekende maandag een vierjarig contract – en Marvin Höner, die zich voor twee jaar aan Ajax verbond, én de vele jonge Ajacieden was het een gemêleerd gezelschap waar trainer Frank de Boer over beschikte.

Dat gezelschap liep iets over half elf het mooi geprepareerde veld op waar conditietrainer Björn Rekelhof ze onder handen nam. Na een korte drinkpauze splitste de groep zich in tweëen en volgde voor beide groepen een rondo met drie man in het midden. Daarbij legde De Boer regelmatig het spel stil om z’n spelers te instrueren.

De technische staf is dit seizoen uitgebreid met Jaap Stam. De technische staf is dit seizoen uitgebreid met Jaap Stam.

Eén van die spelers had zich nog helemaal niet hoeven melden nadat hij met het Nederlands elftal naar Indonesië en China was geweest. Maar keeper Jasper Cillessen besloot dat hij lang genoeg vrij had gehad en meldde zich weer gretig bij de club. Met collega-keepers Mickey van der Hart, Maurits Schmitz en Peter Leeuwenburgh werkte hij hard met keeperstrainer Carlo l’Ami. ,,Ik kan het alleen maar toejuichen dat Jasper er al is”, reageerde Frank de Boer over het vroege verschijnen van zijn doelman.

De trainer begroette naast zijn vertrouwde staf ook Jaap Stam. De voormalige topverdediger stond deze dinsdag voor het eerst in zijn nieuwe rol als 'assistant and defensive coach' op het veld en moet af en toe met genoegen hebben gekeken hoe de fit-ogende spelers er in de afsluitende partijvorm er af en toe spijkerhard in vlogen.

Al direct in deze training werden er partijtjes gespeeld. Aan het einde van de oefensessie volgden twee keer vijf minuten in hoog tempo. Hoogtepunt was een prachtige redding van Mickey van der Hart. 'Ik ben er weer', grijnsde de keeper, die de laatste fase van de competitie wegens blessure moest missen, na afloop tevreden.

Op 1 juli stromen alle internationals in, behalve Van Rhijn en Blind. Zij melden zich weer op woensdag 10 juli.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Na een wandeling over het parkeerterrein komen de Ajacieden aan bij het trainingsveld. Na een wandeling over het parkeerterrein komen de Ajacieden aan bij het trainingsveld.
De Boer spreekt zijn gemêmeleerde trainingsgroep toe. De Boer spreekt zijn gemêmeleerde trainingsgroep toe.
De keepers aan de slag met Carlo l'Ami. De keepers aan de slag met Carlo l'Ami.

Hij hoefde zich nog niet te melden, maar deed het wel. Hij hoefde zich nog niet te melden, maar deed het wel.
De nieuwe spits Sam Hendriks is doelgericht. De nieuwe spits Sam Hendriks is doelgericht.
Kenny Tete laat zijn opponent de hielen zien. Kenny Tete laat zijn opponent de hielen zien.