Menu
Ajax weer met grotere groep

Ajax weer met grotere groep

Ajax werkte woensdag zijn tweede training af op weg naar het duel met NAC, zondag in de Amsterdam ArenA. Frank de Boer beschikte weer over een iets grotere groep. De meeste spelers die maandagavond meededen met Jong Ajax, waaronder Viktor Fischer, sloten weer aan.

Fischer maakte maandag negentig minuten met Jong Ajax tegen FC Emmen en lijkt ook die test goed te hebben doorstaan. Na meer dan een jaar blessureleed is de Deen weer dicht bij een plek in de wedstrijdselectie. Woensdag sloot hij weer aan bij Ajax 1, net als Kenny Tete, Richairo Zivkovic en Queensy Menig, die maandag ook meededen met de beloften.

Dit viertal volgde nog wel een enigszins aangepaste training. Bij de warming-up kregen de Ajacieden aparte oefeningen voorgeschoteld en de grote partijvorm aan het einde van de training lieten ze schieten. Voorafgaand aan die laatste partijvorm lag de nadruk op een groot positiespel: inspelen, kaatsen, bal naar de backs of vleugelspelers, voorgeven en afmaken. Het leverde een paar mooie goals op van onder meer Kolbeinn Sightórsson en Lucas Andersen.

Arek Milik trainde net als dinsdag nog apart van de groep met Pim van Dord. Ook Niki Zimling sloeg de groepstraining over. Maandag maakte de Deen een geslaagde rentree bij Jong Ajax (na twee maanden blessureleed), daarom deed hij het woensdag nog even iets rustiger aan.
Ajax is donderdag vrij, vrijdag wordt de voorbereiding op het duel met NAC vervolgd.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Robert Muric in de tang bij Bazoer en Van Rhijn. Robert Muric in de tang bij Bazoer en Van Rhijn.
Nicolai Boilesen met een vliegende voorzet. Nicolai Boilesen met een vliegende voorzet.
Frank de Boer geeft instructies. Op de achtergrond Viktor Fischer, die weer aansloot bij Ajax 1. Frank de Boer geeft instructies. Op de achtergrond Viktor Fischer, die weer aansloot bij Ajax 1.
Ricardo Kishna geeft voor tijdens één van de oefeningen. Ricardo Kishna geeft voor tijdens één van de oefeningen.