Menu
Ajax weer op Nederlandse bodem

Ajax weer op Nederlandse bodem

De selectie van Ajax is terug in Amsterdam. Het team van Frank de Boer arriveerde met enige vertraging rond 14:00 uur op Schiphol en werkte in de namiddag nog een training af. Toby Alderweireld sloot weer aan bij de groep. De nieuwkomers Bojan Krkic en Mike van der Hoorn deden nog niet mee.

Alderweireld verliet het trainingskamp in Oostenrijk vanwege privé-omstandigheden, maar deed dinsdagmiddag weer mee met zijn ploeggenoten. Hoewel de Ajacieden er een pittige week op hadden zitten, was de thuiskomsttraining meer dan alleen maar een beetje uitlopen. Na de warming-up werd veel aandacht besteed aan het positiespel. Ook hier eisten Frank de Boer en zijn assistenten nog even opperste concentratie van hun spelers. Woensdag krijgt de selectie vrijaf en kunnen de Ajacieden heel even op adem komen. Donderdag wordt de training alweer hervat.

Wel op de club, maar nog niet bij de training waren de aanwinsten Bojan Krkic en Mike van der Hoorn. Als alle formaliteiten rond hun contract zijn geregeld, sluiten ze zo snel mogelijk aan. Van der Hoorn verbleef dinsdag vooral in het gezelschap van Daley Blind en Ricardo van Rhijn. De twee verdedigers hoefden zich - vanwege hun deelname aan het EK met Jong Oranje - pas vandaag weer te melden bij Ajax, maar deden nog niet mee aan de groepstraining. Bojan Krkic werd op de Toekomst rondgeleid door Marc Overmars.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Ajax TV: Ajax terug uit Oostenrijk

Toby Alderweireld sloot dinsdag weer aan en praat bij met aanvoerder Siem de Jong. Toby Alderweireld sloot dinsdag weer aan en praat bij met aanvoerder Siem de Jong.
Geen uitlooptraining, want ook de bal kwam er aan te pas. Geen uitlooptraining, want ook de bal kwam er aan te pas.
Frank de Boer spreekt de jonkies van de selectie toe. Frank de Boer spreekt de jonkies van de selectie toe.
Materiaalman Fred - niet mee naar Oostenrijk - wordt begroet door Tobias Sana. Materiaalman Fred - niet mee naar Oostenrijk - wordt begroet door Tobias Sana.
Mike van der Hoorn was al wel gekleed in Ajax-outfit, maar deed nog niet mee met de groepstraining. Mike van der Hoorn was al wel gekleed in Ajax-outfit, maar deed nog niet mee met de groepstraining.