Menu

Ajax werkt mee aan terugkeer Walker naar Brazilië

Ajax heeft zijn medewerking verleend aan de terugkeer van Walker naar zijn thuisland Brazilië. Het contract met Walker dat nog tot de zomer van 2005 liep, is in goed overleg en met onmiddellijke ingang ontbonden. Walker gaat in Brazilië bij Clube Atlético Mineiro spelen.

Als speler in de jeugdopleiding van Ajax werd Americo Fronio Walker in 1999 wereldkampioen met de Braziliaanse nationale ploeg voor spelers onder 17 jaar. Walker was aanvoerder van de WK-ploeg van zijn land. Bovendien voegde hij in hetzelfde jaar het kampioenschap van Zuid-Amerika aan zijn palmares toe.

In juli 2000 tekende hij bij Ajax een contract, waarna hij op 17 augustus 2000 zijn officiële debuut maakte voor Jong Ajax. In 2001 en 2002 vierde Walker met Jong Ajax de landstitel in de Beloftencompetitie. Bovendien maakte de tweede selectie van Ajax grote indruk door in de Amstel Cup van 2002 door te dringen tot de halve finales.

Walker speelde tijdens het seizoen 2002-2003 voor Ajax’ Belgische satellietclub Germinal Beerschot Antwerpen. In de Belgische eersteklasse kwam hij tot 21 wedstrijden en 1 doelpunt.

Sinds zijn terugkeer bij Ajax speelde hij bij John van ’t Schip en Marco van Basten 10 officiële wedstrijden in Jong Ajax. Walker gaf zelf te kennen geen heil meer te zien in een langer verblijf bij Ajax.