Menu

Ajax werkt naar Rosenborg toe

Na de competitiewedstrijd tegen NAC (2-2) zijn vanaf deze maandagochtend alle ogen gericht op Rosenborg, de tegenstander van woensdag in de Champions League. De Noren hebben een punt uit twee wedstrijden, Ajax drie.

De laatste training op Amsterdamse bodem was een verdeelde training. Van de keepers was alleen Joey Didulica op het veld, want Henk Timmer liet zich behandelen. Litmanen en Zlatan volgden dat voorbeeld en waren ook niet naar buiten gekomen. Maxwell was met looptrainer Laszlo Jambor aan de slag en John O'Brien liep in zijn eigen tempo enkele rondjes langs het trainingsveld. Voor hem komt de uitwedstrijd tegen Rosenborg te vroeg. Chivu en Heitinga verschenen na hun blessures, opgelopen tegen NAC, niet op het veld.

Van Damme, Witschge, Mido , Boukhari, Trabelsi, Pienaar, Galasek en Van der Meyde oefenden in een rondovorm en daarna wat voor zichzelf. De spelers van zondag deden het rustig aan.

Anders was dat met Wamberto, Machlas, Pasanen, Yakubu, Bergdolmo, Winter, Van Halst en Sikora. Onder leiding van Ruud Krol moesten ze hard aan de slag en namen ze vooral keeper Joey Didulica flink onder vuur. De Australiër kon nauwelijks uitblazen. Tot verontrusting van trainer Koeman, die de keeperstrainer Wil Coort vroeg om Joey even te vervangen.

Maar de oefening liep toch ten einde en de nieuwe trainingsvorm was minder belastend voor Didulica die daardoor bleef staan. Vol met moddervegen op jas en broek kwam de doelman van het veld. Hij had zijn portie wel gehad.

Na de training nam Koeman André Bergdølmo apart en sprak hij samen met Tonny Bruins Slot de prestaties van Rosenborg in de competitie door. De Noorse formatie leidt - zoals het laatste decennium gebruikelijk is - in de competitie en won afgelopen weekeinde met 4-1. Als oud-speler van die club is Bergdølmo natuurlijk de aangewezen bron voor interne informatie over de tegenstander van woensdag. ,,En André begrijpt de Noorse kranten wél. Hij kan dus beter zeggen wie er wel of niet zal spelen bij Rosenborg. Hij kent ook de individuele kwaliteiten van de spelers."

Morgenochtend vertrekt Ajax naar Noorwegen, waar 's avonds een training op het programma staat in het Lerkendal-stadion in Trondheim.