Menu
Ajax werkt richting Tournament

Ajax werkt richting Tournament

De selectie van Ajax keerde dit weekeinde terug van het trainingskamp in Engeland en werkt toe naar het Amsterdam Tournament dat aanstaande vrijdag en zondag gespeeld wordt in de Amsterdam ArenA. Het team van Martin Jol startte de week met een uitgebreide training op de velden naast het stadion.

De Ajacieden maakten maandagochtend gebruik van beide velden naast de ArenA. Op het ene veld werden pass- en afwerkoefeningen gedaan, het andere veld werd gebruikt voor een partijvorm op een klein veld met grote doelen. Dario Cvitanich en Jan-Arie van der Heijden, die de afgelopen week last hadden van blessures, deden alle oefeningen weer mee met de groep.

Oleguer (bovenbeen) en Jan Vertonghen (hamstring) werkten apart van de groep met René Wormhoudt aan hun herstel. Beide verdedigers zijn op de weg terug en hopen deze week de groepstraining te kunnen hervatten. Eyong Enoh (lies) werd onder handen genomen door fysiotherapeut Jos Kortekaas. De Kameroener deed veel loopwerk, maar ook weer diverse oefeningen met de bal. Gabri (achillespees) bleef nog binnen.

De middagtraining van Ajax vindt binnen plaats. De Ajacieden trainen dinsdag alleen ’s ochtends, zijn woensdag vrij en werken donderdag nog twee oefensessies af. Dan moet het team van Martin Jol zijn klaargestoomd voor het Amsterdam Tournament. Ajax speelt vrijdag om 21.15 uur tegen Atletico Madrid. Twee dagen later is Benfica de tegenstander.

Op het westelijke trainingsveld werden kleine partijen gespeeld op grote doelen. Op het westelijke trainingsveld werden kleine partijen gespeeld op grote doelen.
Jan Vertonghen en Oleguer trainden nog apart van de groep, maar zijn bijna weer fit. Jan Vertonghen en Oleguer trainden nog apart van de groep, maar zijn bijna weer fit.
Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt doet nog wat extra oefeningen met Jan Vertonghen. Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt doet nog wat extra oefeningen met Jan Vertonghen.
Eyong Enoh trainde apart met fysiotherapeut Jos Kortekaas. Eyong Enoh trainde apart met fysiotherapeut Jos Kortekaas.