Menu
Ajax werkt samen met BFC Bussum

Ajax werkt samen met BFC Bussum

Ajax en amateurvereniging BFC Bussum hebben afgelopen zondag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Voorafgaand aan Ajax - Feyenoord (3-0) zetten vertegenwoordigers van Ajax en BFC hun handtekeningen onder het contract. Ajax gaat BFC helpen op technisch gebied. De club uit Bussum zal op zijn beurt Ajax informeren over interessante jeugdspelers uit de eigen opleiding.

Joost van Dam en Heini Otto zijn vanuit Ajax nauw betrokken bij de samenwerkingsverbanden met clubs uit het amateurvoetbal. Van Dam schetst hoe de samenwerking met de Bussumsche Football Club eruit gaat zien: ,,We zullen de jeugdtrainers van BFC helpen op technisch gebied. Dit gebeurt op locatie bij de amateurclub zelf, zodat we de trainers kunnen coachen bij de trainingen en wedstrijden. Door onze expertise met BFC te delen is het de bedoeling dat hun opleiding uiteindelijk naar een hoger plan wordt getild.”

Op hun beurt zal de club uit Bussum Ajax informeren over interessante spelers uit hun jeugdopleiding. BFC heeft meer dan 1400 leden.

Tekst en foto: Ajax.nl