Menu
Ajax werkt toe naar duel met Slavia

Ajax werkt toe naar duel met Slavia

Ajax moet woensdag in de eerste wedstrijd tegen Slavia Praag de basis zien te leggen voor plaatsing voor de Champions League. De ‘week van de waarheid’ begon maandagochtend met een lange en drukbezochte training.

Luis Suárez maakte een goede indruk tijdens de training. Luis Suárez maakte een goede indruk tijdens de training.

Na de overwinning zaterdag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, stond zondag ook nog een training op het programma. De wissels van de wedstrijd tegen PSV, nieuwkomer Luis Suárez en proefspeler Andrés Mendoza trainden op het veld naast de ArenA. De basisspelers werkten een looptraining af in het bos. De naar Real Madrid getransfereerde Wesley Sneijder was er zondag niet meer bij. Jan Vertonghen, Robbert Schilder en Laurent Delorge, die allen kampten met blessures, maakten hun rentree bij de selectie.

Het was druk rond het trainingsveld maandagochtend. Suárez nam geduldig de tijd voor zijn nieuwe supporters. Het was druk rond het trainingsveld maandagochtend. Suárez nam geduldig de tijd voor zijn nieuwe supporters.

Maandag werden de twee groepen weer bij elkaar gevoegd en dat betekende dat het druk was op het veld. Ten Cate had meer dan twintig spelers tot zijn beschikking. Na behoorlijk zware loopoefeningen werd het hele veld gebruikt voor een grote partij elf tegen elf. Ten Cate legde het spel af en toe stil om zijn voetballers in het Nederlands, Engels of Spaans aanwijzingen te geven.

Luis Suárez leek zich aan de linkerkant van het veld al aardig thuis te voelen. De Uruguayaan bediende Huntelaar een aantal keer met een prima voorzet en dook ook zelf gevaarlijk op voor het doel van de tegenstander. Of hij woensdag tegen Slavia debuteert blijft afwachten, maar hij lijkt er klaar voor.

Andrés Mendoza is op proef bij Ajax. De Peruaan liet maandag zien over een goede trap te beschikken. Andrés Mendoza is op proef bij Ajax. De Peruaan liet maandag zien over een goede trap te beschikken.

Suárez verliet als één van de laatste spelers het trainingsveld en het duurde vervolgens nog een hele tijd voordat hij onder de douche kon stappen. De Zuid-Amerikaan werd belaagd door de Ajax-supporters die om een handtekening of een foto vroegen. Hij nam uitgebreid de tijd voor zijn nieuwe fans.

Morgen traint de selectie van Ajax om 14.00 uur in het stadion. Het is de laatste oefensessie voor de eerste confrontatie met Slavia Praag. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de wedstrijd met de Tsjechen, dus aarzel niet en steun Ajax woensdag in de ArenA. Kijk hier voor informatie over de kaartverkoop>>