Menu
Ajax werkt toe naar zondag

Ajax werkt toe naar zondag

De selectie van Frank de Boer bereidde zich vrijdagochtend, op een mistig trainingsveld, voor op het duel van aanstaande zondag tegen NAC Breda. De training, deels open voor pers, gaf de Boer de mogelijkheid om zijn team optimaal te prepareren voor de eerste van de zeven competitiefinales.

Onder leiding van performance coach Björn Rekelhof werd een van de eerste oefeningen afgewerkt met pilonnen. De 20 veldspelers werden opgedeeld in groepjes van 5. Vervolgens moesten de spelers om de beurt zo snel mogelijk met een pilon in de hand naar een paaltje sprinten en deze op het paaltje plaatsen. De oefening leidde tot veel hilariteit en fanatisme onder de spelers. Uiteindelijk won het groepje van Siem de Jong, Daley Blind, Lasse Schöne, Mike van der Hoorn en Joël Veltman.

Na deze oefening werd de pilon ingeruild voor de bal. Er werden onder andere een aantal rondo’s gespeeld. Het doel tijdens de rondo’s was om de bal maximaal twee keer te raken, het veld breed te houden en snel te combineren. Met deze oefening werd de nadruk gelegd op het positiespel. De technische staf keek aandachtig toe en gaf waar nodig commentaar. De jarige Kolbeinn Sigthórsson en Thulani Serero maakten een aantal keer goed gebruik van de vrije ruimtes.

Op de andere helft van het veld werkten de drie keepers onder leiding van keeperstrainer Carlo L’Ami een eigen programma af. Met behulp van de tsjoek, een soort van trampoline waar je de bal tegenaan kunt gooien waardoor deze terug veert, werd er onder meer getraind op hoge ballen. De focus: ballen klemvast en letten op het voetenwerk.

Toen de mist eenmaal was opgetrokken en De Boer de training had beëindigd, bleven enkele spelers achter op het trainingsveld. De keepershandschoenen van Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen werden door Stefano Denswil en Lerin Duarte aangetrokken waarna zij beurtelings plaatsnamen onder de lat. Van Rhijn en Vermeer bestookten beide doelmannen met enkele fraaie doelpogingen. Desondanks lijkt de keuze aanstaande zondag gewoon op Cillessen te vallen. De eerste doelman hield dit seizoen al 13 keer de nul en hoopt daar over twee dagen een veertiende clean sheet aan toe te voegen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Het zonnetje van de afgelopen dagen, liet zich vrijdag niet vaak zien. Het zonnetje van de afgelopen dagen, liet zich vrijdag niet vaak zien.
Ricardo Kishna kon net als donderdag weer volop meetrainen. Ricardo Kishna kon net als donderdag weer volop meetrainen.
Jairo Riedewald krijgt uitleg van Hennie Spijkerman. Jairo Riedewald krijgt uitleg van Hennie Spijkerman.
De Ajacieden deden in het begin van de training een pilonnenspel. De Ajacieden deden in het begin van de training een pilonnenspel.
Christian Poulsen passt in. Christian Poulsen passt in.
Davy Klaassen wordt op de hielen gezeten door de jarige Kolbeinn Sigthorsson (24). Davy Klaassen wordt op de hielen gezeten door de jarige Kolbeinn Sigthorsson (24).
Linksbacks tegenover elkaar: Boilesen vs Riedewald. Linksbacks tegenover elkaar: Boilesen vs Riedewald.