Menu
Ajax werkt zich in het zweet

Ajax werkt zich in het zweet

Ajax belegde vrijdag zijn eerste training op de Ajax Indonesia Tour 2014 in het immense Stadion Utama Gelora Bung Karno. De oefensessie zonder publiek besloeg anderhalf uur en werd afgewerkt onder tropische omstandigheden.

De temperaturen stegen op de aankomstdag tot boven de dertig graden. Siem de Jong was als een van de weinige selectiespelers bekend met de omstandigheden. Als lid van Oranje speelde de Ajacied exact een jaar terug in hetzelfde stadion een oefenduel met Indonesië. De Jong zal met zijn twee treffers uit dat duel zoete herinneringen bewaren aan Stadion Utama Gelora Bung Karno.

Anno 2014 wachtte de Ajacieden andere voetbalarbeid; al is het stadion zondag wel het decor voor Ajax’ eerste oefenduel. Op 11 mei treft de kampioen van de Eredivisie Persija. De ruim tachtigduizend plaatsen tellende voetbaltempel zit dan vermoedelijk voor de helft vol.

Ook bij deze eerste training in Indonesië eiste Frank de Boer volledige inzet. Ook bij deze eerste training in Indonesië eiste Frank de Boer volledige inzet.

De vrijdagse training had niet alleen een ‘voetbaldoel’. Na een bijna etmaal vullende vlucht stond de oefensessie ook in het teken van de onvermijdelijke jetlag. Om die zo spoedig mogelijk te beteugelen was het raadzaam de vrijdag zo lang mogelijk wakker te blijven. Naast een training wacht de Ajacieden later op de avond ook een receptie van de Nederlandse ambassade. Het drukke reisschema moet de Amsterdammers helpen zo snel mogelijk weer het vertrouwde ritme te hervinden.

Buiten de verschillende groepsoefeningen om, viel op dat Siem de Jong de training begon met een individuele oefening. De captain sloot zich vervolgens aan bij zijn ploeggenoten. Niklas Moisander hield zich wat langer afzijdig van het groepsgebeuren en de bal. De Fin trainde een groot deel van de eerste trainingsdag apart met fysiotherapeut Pim van Dord.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Ook de buikspieren werden getraind. Ook de buikspieren werden getraind.
Er kwamen behoorlijk veel Indonesische media af op de besloten training. Er kwamen behoorlijk veel Indonesische media af op de besloten training.
Christian Poulsen en Niklas Moisander deden na afloop van de training nog wat extra oefeningen. Christian Poulsen en Niklas Moisander deden na afloop van de training nog wat extra oefeningen.
Stefano Denswil aan de bal. Stefano Denswil aan de bal.
Peter Leeuwenburgh redt goed bij een actie van Lesly de Sa tijdens de partijvorm. Peter Leeuwenburgh redt goed bij een actie van Lesly de Sa tijdens de partijvorm.