Menu
Ajax werkt zich ontspannen in het zweet

Ajax werkt zich ontspannen in het zweet

De Ajacieden werkten zich vandaag ontspannen in het zweet. Voetbalspelletjes vormden het voornaamste bestanddeel van de vrijdagtraining.

Henk ten Cate bespreekt de oefenvormen met zijn assistent-trainers Alfons Groenendijk en Hennie Spijkerman. De Ajacieden voltooien hun warming-up met conditie- en hersteltrainer Laurens Ebben.
Na het opwarmende loopwerk hielden de Ajacieden groepsgewijs een balletje hoog. Acht spelers speelden elkaar de bal toe, waarbij de bal de grond niet mocht raken. De Ajacieden deden alles om de bal in de lucht te houden.
Tikspelletjes brachten de meeste lol. Tijdens de oefening werkten de spelers onbewust aan hun snelheid en beweeglijkheid. Wie vliegensvlug bij een ploeggenoot op zijn rug sprong, kon niet getikt worden.
John Goossens zet tijdens het tikspel de achtervolging in op Jurgen Colin. Enkele ploeggenoten en trainer Ten Cate kijkend lachend toe.
De vrijdag voor een weekendwedstrijd ontvangt Ajax de pers. Onder meer Jaap Stam, Klaas Jan Huntelaar en Thomas Vermaelen keken vooruit naar het treffen met De Graafschap.
Buiten het legertje journalisten om, werd de training ook op de voet gevolgd door een heus supportersleger. Spelers en trainers ontkwamen na de oefensessie niet aan het zetten van handtekeningen. Ook de krabbels werden lachend gezet.