Menu
Ajax wil Friezen weer kloppen

Ajax wil Friezen weer kloppen

Ajax vervolgt de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De laatste editie van Ajax - Heerenveen bleef doelpuntloos: 0-0. Eerder dit seizoen waren de Amsterdammers beter op schot in het Abe Lenstra Stadion.

Exact een jaar na de doelpuntloze remise in de ArenA stapten de Ajacieden op 28 oktober 2006 goedgeluimd van het Friese veld. Ajax besloot het bezoek aan Heerenveen met een keurige 2-0 overwinning. ,,We hebben hier belangrijke punten gehaald’’, blikte Ajax-trainer Henk ten Cate tevreden terug. ,,Uit ervaring weet ik dat weinig ploegen hier kunnen winnen.’’

Wesley Sneijder behoorde die koude oktoberavond tot de uitblinkende Ajacieden. De middenvelder bekroonde zijn optreden met een assist en een prachtige treffer. Een kwartier na de aftrap profiteerde Tom de Mul van het voorbereidende werk van Sneijder. In de slotfase verdubbelde Sneijder de voorsprong. De international werkte de bal uit een vrije trap direct in het Heerenveen-doel. Doelman Brian Vandenbussche was volmaakt kansloos op de secuur geplaatste inzet. De Ajacieden zullen morgen alles op alles zetten om de eerder dit seizoen in Friesland geleverde prestatie te herhalen of zelfs te verbeteren.

De laatste keer dat Ajax en Heerenveen elkaar ontmoetten in de Amsterdam ArenA, op 28 oktober 2005, verliep het duel teleurstellend voor de thuisploeg. Ajax-trainer Danny Blind zag drie spelers voortijdig afhaken: Hatem Trabelsi, Steven Pienaar en Hedwiges Maduro. John Heitinga, Thomas Vermaelen en Mauro Rosales waren de vervangers. Met het gelijkspel steeg het aantal verliespunten van de Amsterdammers die avond tot vijftien. ,,Dat aantal is niet des Ajax’’, sprak Blind na de tiende competitiewedstrijd van zijn ploeg. Het lukte Ajax die avond voor de derde keer op rij niet om te scoren. Aan goede bedoelingen geen gebrek in de ploeg van trainer Blind. Het was vooral een gebrek aan scorend vermogen dat Ajax parten speelde. Dik twee maanden later werd dat manco verholpen. De man die het scorend vermogen belichaamde, trok uitgerekend vanuit Heerenveen naar Amsterdam. Klaas Jan Huntelaar voorzag de Ajax-selectie in 2006 van het kostbare voetbalingrediënt. De spits scoorde er in de tweede seizoenshelft lustig op los.

Lees hier alles over de kaartverkoop voor Ajax - Heerenveen.

Ajax - Heerenveen, de laatste vijf keer:

2005-2006: 0-0
2004-2005: 1-3
2003-2004: 3-1
2002-2003: 3-0
2001-2002: 2-0