Menu
Ajax wil iets rechtzetten

Ajax wil iets rechtzetten

Ajax krijgt vrijdagavond in de ArenA tegen Vitesse al de kans zich te revancheren voor het onnodige puntverlies (2-2) van zondag bij VVV-Venlo. Door het gelijke spel in Noord-Limburg zakten de Amsterdammers naar de tweede plaats op de ranglijst met zeven punten uit drie wedstrijden. Vitesse kan bogen op hetzelfde puntenaantal, maar staat vanwege een minder doelsaldo twee plekken lager.

,,We moeten de wedstrijd tegen VVV heel snel vergeten en vrijdag drie punten halen met overtuigend spel”, laat Christian Eriksen niets aan duidelijkheid te wensen over. ,,Ik denk ook dat iedereen iets wil rechtzetten.” Hoewel Ajax in Venlo matig acteerde creëerde de ploeg desalniettemin voldoende kansen. Iets waaraan ook de 19-jarige Deen zich vasthoudt. ,,We moeten het onszelf makkelijk maken en de kansen benutten. In de eerste twee wedstrijden hebben we negen doelpunten gemaakt. Op die weg moeten we doorgaan.”

Vorig seizoen eindigde Ajax - Vitesse in een 4-2-zege voor de thuisploeg. Davy Pröpper opende in de 26ste minuut brutaal de score voor de bezoekers. Een kwartier later stond het alweer 2-1 door treffers van Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel. Het jonge Vitesse toonde echter veerkracht middels de gelijkmaker van Marco van Ginkel vlak voor rust.

Direct na rust bracht Siem de Jong zijn ploeg op voorsprong na een assist van invaller Florian Jozefzoon: 3-2. Vurnon Anita ten slotte bepaalde in de 58ste minuut met een vlammend schot de eindstand op 4-2.

Gregory van der Wiel scoorde vorig seizoen tegen Vitesse. Gregory van der Wiel scoorde vorig seizoen tegen Vitesse.

In tegenstelling tot vorig seizoen is er met name bij de Gelderlanders veel veranderd. Zo werd oud-Ajacied John van den Brom aangetrokken om de club terug te brengen naar de bovenste regionen. Ook op spelersgebied vonden veel mutaties plaats. De meest opvallende nieuweling bij Vitesse is Jan-Arie van der Heijden, die vorige week werd overgenomen van Ajax. Een overstap die hem door zijn voormalige teamgenoten van harte werd gegund.

,,Iedereen is blij voor hem”, beaamt Eriksen, die een goede band had met zijn oud-ploeggenoot. ,,Ik wens hem veel succes, behalve vrijdag. Dan is hij een tegenstander en kijk ik met andere ogen naar hem.”

Competitieresultaten van de laatste vijf seizoenen:

2010/2011 Ajax – Vitesse 4-2 (14-08-2010)
2009/2010 Ajax – Vitesse 4-0 (21-02-2010)
2008/2009 Ajax – Vitesse 3-0 (28-09-2008)
2007/2008 Ajax – Vitesse 4-1 (25-11-2007)
2006/2007 Ajax – Vitesse 3-0 (10-09-2006)

Ajax - Vitesse begint vrijdagavond om 20:00 uur in de Amsterdam ArenA. De stadionkassa bevindt zich aan de Noordzijde van het stadion, ter hoogte van ingang D. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees