Menu
Ajax wil scorende traditie in stand houden

Ajax wil scorende traditie in stand houden

Ajax gaat zondag op bezoek bij rivaal Feyenoord en de kans lijkt groot dat het publiek in de Kuip minimaal een Amsterdamse treffer te zien krijgt. De Ajacieden wisten de laatste 23 competitieduels in Rotterdam-Zuid namelijk altijd te scoren. De laatste keer dat Feyenoord in eigen stadion tegen Ajax een clean sheet kon overleggen, was in november 1991. Ed de Goey stond toen onder de lat.

Feyenoord - Ajax staat in Eredivisie-verband voor de zestigste keer op het programma. Ajax kwam in de Kuip het vaakst als winnaar uit de strijd: 21 keer. Twintig edities eindigden in een gelijkspel en het minst vaak won Feyenoord: achttien keer.

In totaal won Ajax in competitieverband liefst 53 keer van Feyenoord. Tegen geen enkele andere club moesten de Rotterdammers zo vaak een nederlaag slikken. Overigens werd de laatste Klassieker, die van vorige week in de KNVB-Beker, in het voordeel van Feyenoord beslecht: 1-0. Om die reden zint Ajax op eerherstel.

Het meest doelpuntrijke duel in de historie van de Eredivisie was een Klassieker. Feyenoord zegevierde in augustus 1960 in eigen stadion met liefst 9-5. 

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Louis van de Vuurst