Menu
Ajax wil Van den Boog als algemeen directeur

Ajax wil Van den Boog als algemeen directeur

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax wil Rik van den Boog benoemen tot algemeen directeur en dientengevolge laten toetreden tot de statutaire directie van de club.

Henri van der Aat, Rik van den Boog en Jeroen Slop. Henri van der Aat, Rik van den Boog en Jeroen Slop.

Van den Boog, die op 1 september 1959 geboren werd in Amsterdam, studeerde met als doel docent te worden. Na een paar jaar in Amsterdam daadwerkelijk als docent te hebben gewerkt begon hij aan een indrukwekkende internationale carrière in het bedrijfsleven. Hij bekleedde ondermeer directieposities bij Rank Xerox, Orange en Vodafone Libertel. Van den Boog, die sinds enkele jaren als investeerder betrokken is bij diverse bedrijven, is momenteel mede-eigenaar van The Entertainment Group, bekend van onder anderen Marco Borsato, en andere mediagerelateerde bedrijven.

Het is de bedoeling Rik van den Boog in het nieuwe jaar aan de slag gaat bij Ajax. Het is de bedoeling Rik van den Boog in het nieuwe jaar aan de slag gaat bij Ajax.

Van den Boog voetbalde vanaf zijn 12e bij Ajax, waar hij de hele jeugdopleiding doorliep. Hij was een paar jaar contractspeler totdat een zware enkelblessure hem noodzaakte te stoppen met voetballen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe algemeen directeur op 1 januari 2009 formeel bij Ajax begint. Vanaf dat moment zal de statutaire directie van Ajax naast directievoorzitter Van den Boog bestaan uit Jeroen Slop (financieel directeur) en Henri van der Aat (commercieel directeur). Naast deze statutaire directie neemt Danny Blind namens de afdeling technische zaken zitting in het directie-overleg.

Namens de RvC voegt voorzitter Uri Coronel het volgende toe:
,,Wij zijn buitengewoon verheugd dat we deze kandidaat kunnen voordragen. Hij past in veel opzichten bij de club, en hij voldoet aan de diverse eisen die we aan de positie van algemeen directeur van Ajax stellen. De heer Van den Boog heeft een indrukwekkend cv en in de diverse gesprekken die we met hem hebben gevoerd raakten we steeds meer overtuigd van het feit dat we de juiste man hebben gevonden.”