Menu
Ajax wil weer alleen de macht

Ajax wil weer alleen de macht

De zevende editie van de ABN AMRO Future Cup wordt van 26 tot en met 28 maart (paasweekend) op sportcomplex de Toekomst gehouden. Het deelnemersveld van het internationale jeugdtoernooi voor B-junioren is weer indrukwekkend. Een korte kennismaking met gastheer Ajax.

Geen voetbalploeg die op eigen grond een modderfiguur wil slaan. Vandaar dat Ajax B1 ook dit jaar weer om de prijzen hoopt te spelen. Gezien de voorgeschiedenis lijkt het wel goed te komen. Ajax reikte namelijk in de zes eerdere edities altijd tot de finale. In de helft van de gevallen kwam Ajax als winnaar uit de strijd.

Vorig jaar werden de jonge Ajacieden gedwarsboomd door Anderlecht, dat na strafschoppen te sterk was. De Belgen kwamen daarmee qua eindzeges op gelijke hoogte met Ajax: drie. Opvallend is dat Anderlecht steeds in de oneven jaren zegevierde en Ajax in de even jaren. Mocht die reeks standhouden, dan wijzen de sterren richting Ajax. .

Antonucci
Middenvelder Francesco Antonucci hoopt ongetwijfeld op een weerzien met Anderlecht, de club waar hij een verleden heeft. De middenvelder verruilde dit seizoen de opleiding van de Belgische topclub voor die van Ajax. Antonucci komt dus uit in de B1, dat over talent niet te klagen heeft. De afgelopen maanden deden Martijn Kaars (omhaal) en Justin Kluivert (spectaculaire solo) van zich spreken met superieure goals.

Vorig seizoen was Matthijs de Ligt de openbaring van de Future Cup.. De sterke verdediger werd verkozen tot speler van het toernooi. Een eretitel die Abdel Nouri een jaar ten deel viel.

Met het vertrouwen lijkt het wel goed te zitten. De B1 verloor begin oktober voor het laatst en bleef sindsdien dertien duels ongeslagen. In die reeks wisten alleen FC Volendam en Feyenoord een nederlaag te voorkomen.

TICKETS ABN AMRO FUTURE CUP