Menu

Ajax wint bekerduel

Ajax heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Amstel Cup. In een aantrekkelijke wedstrijd duurde het lang voordat de Amsterdammers het overwicht in goals wisten uit te drukken. Twee minuten voor tijd scoorde Angelos Charisteas de openingstreffer. In de eerste minuut van de verlenging was het Ryan Babel die de zege zeker stelde, 2-0. In de volgende ronde treft Ajax ADO Den Haag in een utiwedstrijd. Lees hier de hoogtepunten van de wedstrijd.

90. Angelos Charisteas wordt uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd.
90+1. GOAL AJAX! Ryan Babel zet zelf de eentwee op met Pienaar. Hij krijgt de bal terug en knalt weer prachtig in de verre hoek binnen, 2-0.
90. Er komen drie minuten extra tijd bij.
88. WISSEL AJAX. Nigel de Jong moet de 1-0 voorsprong bewaken. Sneijder maakt plaats.
88. GOAL!! Angelos Charisteas kopt de prima corner prachtig in, 1-0!
87. Ajax dringt aan. Babel zet een goede eentwee op met Sneijder. Hij zet goed voor, maar daar glijdt Seip de bal over de achterlijn.
84. Charisteas krijgt een goede mogelijkheid om te scoren. Het lukt echter weer niet.
84. Er dreigt weer gevaar voor het Heerenveen-doel. Ook nu komen de gasten als overwinnaar uit de strijd.
80. GELE KAART. John Heitinga krijgt een gele kaart na een kleine overtreding op het middenveld.
76. Door de wissel komt Wesley Sneijder aan de linkerkant van het middenveld te spelen. Pienaar neemt de rechterkant voor zijn rekening.
76. WISSEL AJAX. Van der Vaart wordt vervangen door Steven Pienaar.
70. Babel gaat door op links, trekt voor, waar Charisteas niet ziet dat Rosales er beter voor staat. De Griek schiet in, de bal kaatst terug en Sneijder knalt hoog over.
65. WISSEL HEERENVEEN. Joey van de Berg komt erin voor Dennis Calincov.
64. Met een prima actie haalt Maxwell de achterlijn. Hij trekt de bal voor waar echter een verdediger van Heerenveen de bal weg kan koppen.
63. Vrije trap Yilderim. De bal komt precies op het hoofd van Van der Vaart die goed uitverdedigt.
61. De scherp aangesneden corner komt op het hoofd van Escudé. Weer gaat de bal bijna in het doel, maar kan Heerenveen ternauwernood ontsnappen.
60. Charisteas neemt de bal uitstekend mee en dringt naar voren. Zijn schot, kennelijk onderweg aangeraakt, gaat naast.
59. WISSEL AJAX. Net als zondag tegen Utrecht komt Ryan Babel voor Nicolae Mitea.
52. Van der Vaart brengt de bal uit een corner bij de eerste paal, waar die wordt verlengd. Heitinga krijgt de bal tegen de voet, maar via een verdediger van Heerenveen belandt het speeltuig toch in handen van de doelman.
51. GELE KAART. Klaas-Jan Huntelaar krijgt de gele kaart voor een overtreding aan de linkerkant van het veld.
50. Rosales gaat aan de rechterkant goed door, tikt prima op Sneijder maar zijn inzet wordt onderweg door Hansson over de achterlijn gewerkt. De corner levert Ajax niets op.
50. Maxwell wordt gevoerd op een meter of veertig van het strafschopgebied. Ajax krijgt een vrije trap. Rosales loopt goed achter de verdediging langs maar wordt door de grensrechter wel buitenspel gegeven.
46. Beide elftallen beginnen zonder in de rust te wisselen aan de tweede helft.
45. Haverkort trekt geen tijd bij en fluit voor de rust.
40. Met een prachtige vrije trap bereikt Rafael van der Vaart Grygera, die goed binnenkopt. De bal stuitert via de onderkant van de lat het doel uit, waar Charisteas staat maar de Griek raakt bal helemaal verkeerd.
40. Sneijder zet de bal uit een corner voor tot bij de tweede paal, maar daar staan alleen spelers van sc Heerenveen die kunnen uitverdedigen.
38. Klaas-Jan Huntelaar haalt van afstand uit en Vonk ziet tot zijn opluchting de bal via de buitenkant van de paal over de achterlijn gaan. Daarna moet hij weer handelend optreden als de Friezen snel weer voor zijn doel staan.
36. Corner Ajax. Sneijder zet goed voor, Vandenbussche kan de bal niet vangen, maar de verdedigers snellen hun doelman te hulp waardoor ook deze mogelijkheid verloren gaat.
34. WISSEL sc Heerenveen. Thomasz Rzasa verlaat het veld en wordt vervangen door het beoogde talent van sc Heerenveen, Jeroen Drost.
31. Rosales gaat goed door op rechts. De Argentijn zet de bal voor, maar Vandenbussche springt er voor, voordat de bal Charisteas bereikt.
23. GELE KAART sc Heerenveen. Thomasz Rzasa krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd nadat hij opzichtig Mauro Rosales tegen de mat werkt.
14. De inzet van Mauro Rosales wordt door Rafael van der Vaart bij de verste paal binnengewerkt, maar de grensrechter vlagt de middenvelder af wegens buitenspel.
11. Rafael van der Vaart zet voor vanaf rechts. Charisteas staat voor het doel, maar de inzet gaat net aan hem voorbij.
10. Nicolae Mitea soleert zich prachtig naar het centrum van het veld, waar hij met rechts hard uithaalt. Vandenbussche degradeert de inzet tot corner. Na de corner komt de bal terug bij Mitea aan de linkerkant. De Roemeen zet voor en Grygera kopt via de grond in handen van de Belgische doelman.
8. Corner Heerenveen. De voorzet van Yilderim wordt door Hansson overgekopt.
5. Rafael van der Vaart kan aanleggen voor de openingstreffer. Zijn schot wordt gesmoord en daarna staat Charisteas buitenspel.

Opstellingen:

Ajax: Vonk, Trabelsi, Grygera, Escudé, Maxwell, Sneijder, Heitinga, Van der Vaart, Rosales, Charisteas, Mitea.
Wissels: Stekelenburg, De Jong, Anastasiou, Babel, Pienaar, Lindgren, De Ridder

sc Heerenveen: Vandenbussche, Bakkati, Seip, Hansson, Rzasa, Radomski, Hestad, Huntelaar, Yildirim, Samaras, Calincov
Wissels: Waterman, Breuer, Hanssen, Haarala, Prager, Drost, Van de Berg.