Menu
Ajax wint eenvoudig van RKC

Ajax wint eenvoudig van RKC

Ajax heeft de voorlaatste thuiswedstrijd eenvoudig gewonnen. RKC werd met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Ryan Babel opende de score en Zdenek Grygera bepaalde de ruststand op 2-0. In de tweede helft wisten De Jong en Charisteas de marge te verdubbelen. Lees hier de hoogtepunten van de wedstrijd.

90+2. Haverkort fluit af.
90. Er komen twee minuten extra tijd bij.
89. GOAL! Charisteas scoort op prachtige wijze met een fraaie boog de 4-0.
78. De pass van Pienaar op de vrijlopende Charisteas lijkt te hard, maar de Griek kan toch nog een fraaie doelpoging wagen. De inzet gaat echter wel naast.
77. GOAL AJAX! Met een fraai geplaatste schuiver door Nigel de Jong komt Ajax dan toch op 3-0.
75. WISSEL RKC. Cerezo Fung a Wing vervangt Marc van Hintum.
74. GELE KAART. Rogier Molhoek ontvangt de gele kaart na een lichte overtreding op Nigel de Jong.
72. Met een fraai schot brengt Escudé Ajax op 3-0. De grensrechter heeft echter iets onrechtmatigs gezien en keurt de treffer af.
69. Trabelsi probeert het zelf en zijn van richting veranderde schot levert een corner op. Sneijder brengt voor waar Escudé en Sinouh buiten het doelgebied in botsing komen. Sinouh wil verzorging.
68. Vonk wil de inworp niet in zijn handen pakken en probeert het voetballend op te lossen. Dat gaat niet zoals verwacht, maar Trabelsi weet de in het nauw gebrachte keeper, die snel in zijn doel terug is, te verlossen.
66. WISSEL RKC. Maarten Martens vervangt de verkrampte Elmas.
66. Sneijder krijgt de bal terug, maar Nigel de Jong en Angelos Charisteas staan buitenspel, waardoor de kans verkeken is.
65. Sneijder staat klaar om de corner te nemen. Elmas is echter getroffen door kramp en blijft een halve meter voor de zijlijn liggen. Nadat ze hem over de lijn hebben getild neemt Sneijder een korte corner.
61. RKC krijgt gemakkelijk een vrije trap mee op iets meer dan 20 meter van het Ajax-doel. De inzet van Fuchs komt in de muur terecht.
60. De croner van RKC komt ver achterin waar Charisteas Elmas verdedigt.
59. Grygera tikt de bal snel over de achterlijn voordat Oost er bij kan komen.
56. Charisteas komt vanaf links, zet scherp voor, waar Marc van Hintum de bal net naast zijn eigen doel kopt.
55. Trabelsi duikt de ontstane ruimte in, geeft breed op Pienaar die met een hakje Trabelsi weer probeert te vinden. Die opzet slaagt net niet.
53. De voorzet gaat aan iedereen voorbij, maar Escudé duikt aan de zijkant van het doel op. Via een verdediger gaat de bal naast. De corner van Sneijder die volgt vliegt aan de andere kant over de achterlijn zonder dat iemand anders hem raakt.
53. Sneijder neemt een corner vanaf rechts.
46. WISSEL RKC. Rogier Molhoek vervangt Alfred Schreuder.

45 +1. Haverkort fluit voor de rust.
45+1. Sneijder neemt een vrije trap vanaf 20 meter. De middenvelder schiet bijna raak. Hoewel de bal nog in het veld komt, fluit Haverkort af. Sinouh ligt geblesserd.
43. Steven Pienaar heeft pijn maar strompelt toch door.
42. Charisteas legt terug op De Jong. Met een mooie krul ziet de middenvelder zijn inzet echter net over de kruising vliegen.
39. Hoogendorp kan tussen Escudé en Heitinga toch schieten. Zijn inzet gaat naast.
37. GOAL! Zdenek Grygera is voorin blijven. De voorzet komt van Nigel de Jong vanaf rechts. Grygera kopt zeer geplaatst de 2-0 binnen.
35. GOAL!! Hans Vonk gooit ver uit naar Charisteas, de Griek krijgt de bal bij Babel die met een timmermansoog de kleine hoek bepaalt waarin hij kan schieten. Sinouh is verrast, 1-0.
33. Maduro glijdt weg, waardoor Krohn-Dehli over kan nemen. De Deen vindt Hoogendorp, die rechts van het doel over schiet.
31. RKC schiet er opeens uit en Rick Hoogendorp komt vrij voor Vonk. De doelman redt knap met de benen.
30. Ajax moet de backs wel mee op laten komen, want RKC verdedigt massaal. Trabelsi schiet in het strafschopgebied voorlangs.
29. Grygera duikt weer voorin op. Zijn voorzet wordt door Thomas Vermaelen over de achterlijn gegleden.
28. Greene kan mee naar voren vanwege een slippertje van Charisteas. De oud-Ajacied vindt Hoogendorp, maar die wordt afgevlagd wegens buitenspel. Het schot van de spits werd overigens wel gekeerd door Vonk.
23. Sneijder schiet in een keer op doel. Sinouh bokst de bal over de achterlijn.
22. Het publiek klapt Sneijder toe bij het nemen van weer een vrije trap vanaf rechts. Nu ruimt RKC op.
19. Sneijder neemt dit keer vanaf rechts de vrije trap. Nigel de Jong neemt in het duel Schreuder mee, waardoor RKC de vrije trap krijgt.
15. Het publiek kijkt verrast omhoog als een spijkerharde regenbui op het dichte ArenA-dak neerdaalt.
13. Sneijder neemt aan de linkerkant van het veld een vrije trap. Julien Escudé probeert in te koppen, maar de moeilijkheidsgraad is te hoog.
11. Sneijder zet met Charisteas een leuke aanval op, maar de Griek raakt de bal kwijt aan Van Diemen.
10. Weer een snelle combinatie bij Ajax. Nu is Charisteas de laatste schakel na fraai tikwerk van onder andere Pienaar en De Jong. De Griek schiet laag en zacht in. Geen grote opgave voor Sinouh.
8. Trabelsi ligt geblesseerd op het veld na een sliding.
5. Mooie aanval door het centrum met korte combinaties. Uiteindelijk komt de bal bij Pienaar, die hoog over schiet.
1. Scheidsrechter Haverkort fluit voor het begin.

AFC Ajax: Hans Vonk, Hatem Trabelsi, John Heitinga, Zdenek Grygera, Julien Escudé; Nigel de Jong, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder; Steven Pienaar, Angelos Charisteas, Ryan Babel.
Wissels: Maarten Stekelenburg, Anthony Obodai, Yannis Anastasiou, Daniël de Ridder, Nourdin Boukhari, Nicolae Mitea, Urby Emanuelson.

RKC Waalwijk: Khalid Sinouh; Sergingho Greene, Thomas Vermaelen, Marc van Hintum; Patrick van Diemen, Alfred Schreuder, Robert Fuchs, Michael Krohn-Dehli; Jason Oost, Rich Hoogendorp, Ferdi Elmas.
Wissels: Jurgen Wevers; Rogier Molhoek, Bernard Vasconcelos, Cerezo Fung a Wing, Tieme Klompe, Maarten Martens, Jasar Takak.