Menu

Ajax wint eenvoudig van Vitesse: 5-0

Door doelpunten van Maxwell, Wesley Sneijder en Nicolae Mitea kwam Ajax tegen een uitermate zwak Vitesse nog binnen het halfuur met 3-0 voor. Bij die stand bleef het tot rust. Na rust tilden Heitinga en Ibrahimovic de stand naar 5-0. Lees hier de hoogtepunten van de wedstrijd.

90+1. Van Hulten fluit af.

90. Met fraai staaltje techniek vinden Van der Vaart en Ibrahimovic elkaar. Vanuit buitenspelpositie schiet de spits naast.

86. Maxwell wordt met 42% van de stemmen uitgekozen tot Ajacied van de Wedstrijd.

85. Rink kan de spreekwoordelijke eer redden, maar mist voor open doel.

80. WISSEL VITESSE. Ilic moet het veld ruimen. Michael Jansen is zijn vervanger.

80. GOAL!! Zlatan Ibrahimovic scoort zijn eerste goal van het kalenderjaar, 5-0. De pass is van Sneijder en met een beheerst schot brengt de Zweed zijn seizoentotaal op negen.

78. Corner Vitesse. Janssen plaatst de bal in de zestienmeter maar Van der Vaart verdedigt uit.

75. WISSEL AJAX. Galásek wordt vervangen door De Jong.

74. Sikora schiet hard in. ook nu redt Van Fessem, maar moet weer een corner toestaan.

73. GOAL!! Johnny Heitinga kopt uit de corner van Sneijder netjes raak, 4-0.

72. Van der Vaart haalt weer eens uit van afstand. Van Fessem redt half waardoor Ibrahimovic de bal kan binnen koppen. De Zweed mist het doel echter door een redding van Van Fessem.

68. Sneijder neemt de corner. De bal komt voorbij de tweede paal waar Heitinga staat. De centrale verdediger kopt in het zijnet.

61. Ibrahimovic gaat voor zijn eerste actie. Komend van links trekt hij naar binnen en schiet op doel. De inzet gaat naast.

58. WISSELS AJAX. Pienaar en Anastasiou verlaten het veld. Zlatan Ibrahimovic en Victor Sikora nemen hun plaats in.

56. Sneijder en Van der Vaart staan beiden achter de bal bij een vrije trap. Van der Vaart schiet, maar Van Fessem redt.

55. Wesley Sneijder brengt de bal uit een corner goed voor, maar onder andere Galásek mist het geluk om hem binnen te schieten.

52. De voorzet van Pienaar is prima, maar het vervolg dat de vrijstaande Anastasiou eraan geeft is een stuk minder. De Griek knalt de bal hoog over.

50. Van der Vaart probeert het met een schot ineens van buiten het strafschopgebied. Van Fessem tikt de bal voor de voeten van Anastasiou, maar redt opnieuw voordat de spits kan binnenschieten.

46. WISSEL VITESSE. Nicky Hofs is in de kleedkamer achtergebleven. Voor hem in de plaats Eldridge Rojer.

45. Van Hulten fluit voor de rust.

44. Met een mooie diagonale pass brengt Van der Vaart de bal bij Pienaar. De Zuid-Afrikaan wacht lang en schiet vervolgens voorlangs.

42. Sneijder schiet van net buiten de zestienmeter op doel. Via de rug van een Vitesse-verdediger komt de bal bij Van Fessem die hem eenvoudig vangt.

37. Na een corner van Vitesse duwt Knol Grygera naar de grond en Ajax krijgt een vrije trap mee.

30. Sneijder probeert het opnieuw van grote afstand. Nu heeft hij minder succes. De bal gaat naast.

28. GOAL!! Een rollertje van Nicolae Mitea vanaf de rand van het strafschopgebied gaat alle benen voorbij en belandt in het doel, 3-0. Het is alweer het zevende doelpunt van de Roemeense linksbuiten.

26. GOAL!! Wesley Sneijder neemt vanaf een meter of 25 het doel van Van Fessem onder vuur en ziet de bal binnen vliegen, 2-0.

25. Vrije trap Vitesse. Zongo probeert het dit keer vanaf rechts en schiet de bal in een keer het gehandicaptenplatform op.

22. Van der Vaart probeert van afstand Van Fessem te verschalken. Zijn inzet gaat over.

16. GOAL!! Maxwell gaat de één-twee aan met Anastasiou en krijgt de bal keurig terug van de Griek. Maxwell schuift vervolgens simpel binnen, 1-0.

15. Konterman verspeelt de bal simpel aan Van der Vaart. De Ajax-aanvoerder passt in het centrum maar daar krijgt Van Fessem zijn voet tegen de bal en Vitesse kan uitverdedigen.

13. Theo Janssen zet zich achter de bal bij een toegekende vrije trap. Hij schuift de bal naar Bert Konterman die ongecontroleerd ver naast schiet.

10. De vrije trap van Van der Vaart aan de rechterkant van het veld zeilt over iedereen heen, maar verdwijnt bijna in het doel. Van Fessem plukt de bal echter nog uit de lucht.

9. Van der Vaart bezorgt de bal met een mooie voetbeweging bij Sneijder, maar de linkshalf aarzelt veel te lang. Als hij eindelijk op doel schiet, rolt de bal naast.

5. De corner van Sneijder wordt door Van Fessem weggestompt.

5. Nicky Hofs trapt de bal over zijn eigen achterlijn.

3. Van Fessem beoordeelt de bal helemaal verkeerd maar Ajax kan niet profiteren.

1. Scheidsrechter Jack van Hulten fluit voor het begin van de wedstrijd, die begint met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Hare Koninklijke Hoogheid prinses Juliana. Beide teams spelen met rouwbanden.


Opstellingen

Ajax: Lobont, Grygera, Heitinga, Escudé, Maxwell; Galásek, Van der Vaart, Sneijder; Pienaar, Anastasiou, Mitea

Wissels: Stekelenburg, Van Damme, De Jong, Yakubu, De Ridder, Sikora, Ibrahimovic

Vitesse: Van Fessem; Cornelisse, Konterman, Knol, Fränkel, Hofs, Janssen, Mbamba, Rink, Zongo, Ilic

Wissels: Jevric, Jansen, Dingsdag, Schaars, Fafiani, Rojer