Menu
Ajax wint eenvoudig van zwak RKC

Ajax wint eenvoudig van zwak RKC

Ajax heeft de eerste thuiswedstrijd van het eredivisieseizoen 2006-2007 eenvoudig gewonnen van een matig RKC Waalwijk. Het duel begon met een domper omdat Grygera al na twintig seconden geblesseerd raakte. Maar na een 2-0 ruststand liep Ajax simpel uit naar 5-0. Lees de opstellingen van beide teams en volg vanaf 14.30 uur de hoogtepunten.

90. Zonder een minuut bij te trekken fluit Wiedemeijer af. Ajax wint met 5-0.
89. GOAL AJAX. Mauro Rosales schiet de afgeslagen bal uitstekend binnen, 5-0.
81. GELE KAART. Ruud Berger krijgt de gele kaart voor een overtreding. De daaruit voortvloeiende vrije trap wordt door Perez in handen van de keeper geschoten.
80. GELE KAART. Maduro wordt makkelijk op de bon geslingerd.
78. Huntelaar kopt al liggend prachtig op doel. De inzet gaat naast.
78. Ryan Donk werkt bijna een Ajax-voorzet in eigen doel, maar de bal gaat over de achterlijn. De corner wordt weggewerkt.
75. Huntelaar probeert een voorzet achterwaarts te koppen. Het koppen lukt, maar de juiste richting wordt niet gevonden.
69. WISSEL AJAX. Tweevoudig doelpuntenmaker Sneijder wordt gewisseld. Kenneth Perez komt in het veld.
69. GOAL AJAX!! Wesley Sneijder wordt prachtig aangespeeld door Huntelaar, en vervolgens gehaakt in het strafschopgebied. Hij probeert al vallend de bal nog verder te tikken. Dat lukt! De bal gaat in het doel, 4-0.
67. Rosales passeert Van Mosselveld weer zoals in de eerste helft. Nu is zijn voorzet te hoog voor Babel om in te koppen.
65. RKC krijgt een vrije trap na een overtreding van Roger op Van der Haar. Hij schiet zelf, naast
64. Stam zet zelf een actie op door het midden en komt na een kaats met Huntelaar weer in balbezit. De aanvoerderhaalt uit, zijn schot gaat via een Waalkijks been naast. Uit de corner wordt Ajax niet gevaarlijk.
59. WISSEL RKC. Luwamo Garcia maakt plaats voor Jordan Remacle.
59. WISSEL AJAX. Gabri wordt vervangen door Roger.
57. GELE KAART. Gabri krijgt geel voor een overtreding op het middenveld.
52. GOAL AJAX!!! Sneijder neemt de vrije trap. Huntelaar doet een poging de bal om te halenmaar slaagt daar niet in. De goed doorgelopen Heitinga tikt echter keurig binnen, 3-0!
52. Ryan Donk begaat een overtreding op Huntelaar en Ajax krijgt een vrije trap op ruime afstand van het doel.
46. WISSEL RKC. Ruud Berger is in het veld gekomen voor Robert Fuchs.

-----
45. Rust. Ajax leidt met 2-0.

44. GOAL AJAX!!! Terwijl Hans van der Haar geblesseerd op de helft van Ajax blijft liggen, komt Ajax er snel uit. Wesley Sneijder schiet met een droge knal raak, 2-0.
43. Wesley Sneijder schiet de bal uit de verkregen vrije trap over het doel.
42. GELE KAART RKC. Virgilio Teixeira krijgt geel na een overtreding op Maduro.
34. GOAL AJAX!!! Na een fantastische actie, waarbij Rosales Van Mosselveld door de benen speelt, geeft de Argentijn uitstekend voor. Ryan Babel kopt zeer attent raak, 1-0!
32. De grensrechter is snel met zijn vlag als Heitinga een fair duel aangaat aan de linkerkant van het veld. RKC krijgt een vrije trap.
27. Sneijder vindt met een uitstekende steekpass Huntelaar. Die lijkt te worden gehaakt in het strafschopgebied, maar Reinold Wiedemeijer wuift een penalty weg.
24. Uitstekende combinatie tussen Huntelaar en Gabri. De Spanjaard schiet uiteindelijk op doel, maar zijn schot wordt geblokt.
20. GELE KAART. Frank van Mosselveld krijgt geel naar een overtreding op Rosales.
19. Huntelaar tikt de bal snel naar Rosales. Die kapt naar zijn linkerbeen en schiet rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
18. Als in een snelle flipperkast speelt Ajax elkaar de bal toe in het strafschopgebied. Het laatste schot komt van Sneijder en keeper Van Dijk kan de bal ternauwernood over koppen.
17. Heitinga kopt net naast uit een vrije trap van Sneijder.
14. De bal komt rechtstreeks in handen van de goed opgestelde Stekelenburg.
13. Van der Haar is aan de andere kant bijna succesvol. Het levert RKC een corner op.
11. Klaas Jan Huntelaar schiet rakelings naast. Daaraan was een aardige een-twee tussen Sneijder en Babel vooraf gegaan.
5. Van der Haar volleert over na een vrije trap vanaf links.
4. GELE KAART. Jaap Stam krijgt de gele voor een overtreding bij het strafschopgebied van Ajax.
3. WISSEL AJAX. Zdenek Grygera verlaat het veld. George Ogararu is zijn vervanger. Daardoor gaat Heitinga centraal naast Stam spelen.
1. Als de bal voor het eerst bij Stekelenburg is, moet Zdenek Grygera al geblesseerd het veld verlaten. Er zijn twintig seconden gespeeld.

Ajax: Maarten Stekelenburg; John Heitinga, Jaap Stam ©, Zdenek Grygera, Urby Emanuelson; Gabri, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder; Mauro Rosales, Klaas Jan Huntelaar, Ryan Babel.
Reserves: Dennis Gentenaar, Kenneth Perez, Roger, Olaf Lindenbergh, Tom de Mul, George Ogararu, Jan Vertonghen.

RKC Waalwijk: Rob van Dijk; Ryan Donk, Virgilio Teixeira, Frank van Mosselveld; Ivan Vicelich, Martijn Reuser, Robert Fuchs, Patrick van Diemen ©; Luwamo Garcia, Hans van der Haar, Tim Janssen
Reserves: Ruud Berger, Dustley Mulder, Eddy Putter, Jordan Remacle, Nick van der Velden, Jurgen Wevers, Jasper