Menu
Ajax wint Fanny

Ajax wint Fanny

Ajax heeft maandagavond op het Amsterdamse Sportgala de titel Amsterdamse Sportploeg van het Jaar 2013 gewonnen. Onder trainer Frank de Boer won Ajax afgelopen seizoen de derde landstitel op rij. Die prestatie werd bekroond met de Fanny, vernoemd naar atletiek- en sporticoon Fanny Blankers-Koen.

Met een videoboodschap bedankte Ajax-aanvoerder Siem de Jong namens zijn selectie de Amsterdamse sporters voor de eervolle titel. Topsport Amsterdam organiseert ieder jaar, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, de 'Finale'. Tijdens deze feestelijke avond worden alle Amsterdamse kampioenen gehuldigd en worden de Fanny’s uitgereikt. De Fanny is onder meer ook de prijs voor de beste Amsterdamse Sporter van het jaar. De Fanny wordt uitgereikt in vijf categorieën; sportman, sportvrouw, sportploeg, coach en talent.

De prijs wordt toegekend door een jury bestaande uit de Amsterdamse sportpers en het publiek. Het Amsterdamse publiek kon stemmen via de website van Topsport Amsterdam. Ajax won ook in 2011 een Fanny en was in 2012 genomineerd. De Boer had hoogstpersoonlijk zelf ook een nominatie op zak. Afgelopen jaar won De Boer de titel Coach van Jaar. Dit jaar moest de Ajacied echter zijn meerdere erkennen in roeicoach Mark Emke.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees