Menu
Ajax wint HET-toernooi voor F-pupillen

Ajax wint HET-toernooi voor F-pupillen

Ajax heeft op de Toekomst het zevende HET-toernooi gewonnen. De Amsterdamse club was in de finale voor F-pupillen met 4-0 te sterk voor FC Volendam.

De Ajacieden vieren de winst van het HET-toernooi. De Ajacieden vieren de winst van het HET-toernooi.

Het was een drukte van belang op het jeugdcomplex. Ruim vijfhonderd voetballertjes streden met hun clubs om de enorme zilveren beker. Onder luide aanmoedigingen van vaders, moeders, opa's en oma's namen liefst 48 teams deel aan het toernooi. Met 22 daarvan heeft Ajax een samenwerkingsverband. De andere clubs dankten hun uitnodiging aan het feit dat de Ajax-jeugdopleiding het afgelopen seizoen een speler over heeft genomen of omdat Ajax F1 deelneemt aan een toernooi bij de desbetreffende club.

Op de Toekomst schroomden de jeugdige voetballertjes niet om technische hoogstandjes uit de benen te gooien. Scharen, kapbewegingen en zelfs omhalen; de F-jes leken de moves van hun Ajax-idolen moeiteloos te kunnen kopiëren. De acht poules, waarin elk vijf teams waren ingedeeld, werden gewonnen door Zeeburgia, Hoofddorp, Volendam, Pancratius, AFC, Buitenveldert, Ajax en CJVV. De finale tussen Ajax en Volendam werd, ondanks prima kansen voor de Volendammers, met 4-0 gewonnen door het team van trainer Dennis de Haan. Zowel Ajax als Volendam kreeg een beker uitgereikt door één van hun voorbeelden: Jeffrey Sarpong.

Zeeburgia bood Volendam in de halve finale goed tegenstand, maar de Amsterdammers verloren met 1-2. Zeeburgia bood Volendam in de halve finale goed tegenstand, maar de Amsterdammers verloren met 1-2.
Ajax overlegde prima cijfers. In acht wedstrijden scoorde de ploeg 32 keer. Ajax overlegde prima cijfers. In acht wedstrijden scoorde de ploeg 32 keer.
Vol trots tonen de Ajacieden de beker aan de fans. Vol trots tonen de Ajacieden de beker aan de fans.
Alle deelnemers aan het HET-toernooi poseerden op het hoofdveld. Alle deelnemers aan het HET-toernooi poseerden op het hoofdveld.