Menu
Ajax wint in Nijmegen

Ajax wint in Nijmegen

Ajax is in De Goffert in Nijmegen met de hakken over de sloot gekomen. Na een 0-0 ruststand, kreeg Ajax in de 52ste minuut een strafschop. Sneijder zag zijn inzet knap gekeerd door Gentenaar, maar Hedwiges Maduro schoot de bal van dicht bij binnen, 0-1. Maarten Stekelenburg verliet in de 70ste minuut zwaar geblesseerd het veld. Bogdan Lobont keerde als vervanger kort daarna een penalty van Wielaert. Lees hier de hoogtepunten van de wedstrijd.

90. VandeVelde blaast zijn laatste fluitsignaal. Ajax wint met krappe sokken, 0-1.
90. Er komen vier minuten extra speeltijd bij.
88. Denneboom schiet van dicht bij tegen Lobont aan.
85. Rob Wielaert haalt uit van een meter of twintig. Lobont gaat weer naar de goede hoek.
83. NEC dringt aan om de gelijkmaker te forceren.
80. WISSEL AJAX. Het duurde even omdat de vrije trap al genomen werd terwijl Sneijder nog van het veld wandelde om gewisseld te worden. VandeVelde liet aanvankelijk doorspelen, maar nadat hij zijn assistent in de gaten kreeg, kreeg de wissel alsnog zijn beslag. Rasmus Lindgren komt in het veld.
78. GELE KAART. Edgar Barreto krijgt geel nadat hij Charisteas haakte.
77. Heitinga grijpt goed in waardoor NEC niets meer dan een corner krijgt. Die is echter nog wel levensgevaarlijk, maar in de kluwen van spelers knalt Escudé de bal uit de gevarenzone.
75. Rob Wielaert legt aan voor de strafschop, maar Bogdan Lobont redt uitstekend.
75. Julien Escudé krijgt een penalty tegen na een duel met Barreto.
70. WISSEL AJAX. Rosales wordt gewisseld. De Ridder komt in het veld.
68. WISSEL AJAX. Stekelenburg wordt per brancard van het veld gedragen en vervangen door Bogdan Lobont.
67. WISSEL NEC. Tininho wordt vervangen door Bart van den Eede.
66. Stekelenburg raakt geblesseerd in een botsing met Denneboom en Lobont loopt warm.
62. Tininho krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied en haalt uit. Ook nu ligt Escudé in de baan van het schot en kan Ajax uit verdedigen.
57. Denneboom schiet vanaf rechts hard en strak voor, maar daar missen de spelers van NEC de bal.
53. NEC heeft weinig tijd nodig om gelijk te maken, maar de goal van Niedzielan wordt afgekeurd.
53. GELE KAART. Nigel de Jong krijgt de gele kaart.
52. GOAL! De strafschop van Sneijder wordt gekeerd door Gentenaar. De bal komt echter via een scrimmage terug en Hedwiges Maduro staat op de goede plaats, 0-1.
50. Trabelsi wordt gevloerd in het zestien meter gebied en krijgt een strafschop.
49. Maxwell schiet goed in van buiten de zestien meter. De inzet gaat net naast.
46. Beide teams komen ongewijzigd het veld op.
45 +1. De scheidsrechter fluit voor de rust.
45. Er komt een minuut extra speeltijd bij.
42. John Heitinga raakt geblesseerd bij een actie van Denneboom. De aanvoerder moet buiten de lijnen worden verzorgd. Krol stuurt Rasmus Lindgren van de bank om warm te lopen, maar Heitinga kan verder.
41. De arbitrage fluit Sneijder af na een aardige opzet door het centrum. Dit tot onbegrip van Ajax.
39. Trabelsi loopt iedereen aan de rechterkant eruit. Zijn steekpassje is op Rosales die direct het doel zoekt. De bal gaat echter niet tussen de palen.
37. Eindelijk een knappe aanval van Ajax. De bal ging over de rechterkant via Rosales naar Trabelsi. De Tunesiër trok naar binnen, passte de zestien in en kreeg de bal terug. Met een direct schot probeert de rechtsback de score te openen, maar Gentenaar greep in.
30. Niedzielna zet opnieuw voor uit een corner. Escudé kopt weg, maar NEC neemt de aanval over. De lepe boogbal van Tininho gaat vervolgens net over de kruising.
29. Nieldzielan neemt de corner van rechts. De bal gaat laag en wordt door Escudé over de achterlijn gekopt.
28. Ajax komt goed weg als de bal voor het doel van Stekelenburg langs gaat en net naast hobbelt.
27. GELE KAART. Rob Wielaert krijgt de gele kaart na een overtreding.
26. Weer staat Stekelenburg op de goede plaats als Denneboom onverwacht hard in schiet. Hij behoedt Ajax opnieuw voor een achterstand.
23. Sneijder dringt door op de helft van NEC, passt in op Maxwell waarna de Braziliaan terugkaatst. Het schot van Sneijder gaat hoog over.
15. Maarten Stekelenburg zorgt er voor dat Ajax na een kwartier spelen niet op voorsprong komt. Hij redt uitstekend op een hard en laag schot van de vrijstaande Romano Denneboom.
11. Tininho krijgt de bal in het strafschopgebied aangespeeld. Escudé blokt het schot. De voorzet die er vervolgens nog komt van NEC gaat hoog naast het doel.
9. Rosales gaat er als een speer vandoor op rechts na een goede interceptie van Sneijder in het strafschopgebied. De Argentijn wacht echter net te lang met breed geven waardoor Charisteas al in buitenspelpositie loopt op het moment dat hij de bal krijgt.
5. Niedzielan brengt goed voor en Edgar Barreto kopt hard in. De bal gaat tot opluchting van Ajax naast.
5. Niedzielan neemt een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal komt scherp voor, maar Escudé ruimt op, ten koste van een hoekschop.
2. De lage hoekschop van Sneijder wordt door NEC eenvoudig uitverdedigd.
2. Sneijder brengt de bal uit de hoekschop voor, maar NEC werkt weg. Ajax krijgt opnieuw een corner.
1. Escudé stuurt Boukhari op links weg. De Rotterdammer passeert een mannetje en schiet diagonaal hard in. Via een speler van NEC gaat de bal over de achterlijn en Ajax krijgt een corner.
1. De Belgische arbiter VandeVelde fluit voor het begin van de wedstrijd. NEC trapt af.

NEC: Dennis Gentenaar; Muslu Nalbantoglu, Peter Wisgerhof, Ronildo Tininho, Arjan Ebbinge, Jeffrey Leiwakabessy; Rob Wielaert , Edgar Barreto, Björn van der Doelen; Romano Denneboom, Andrzej Niedzielan.
Coach: Cees lok.

Reservespelers: Albert van der Sleen, Patrick Pothuizen, Bart van den Eede, Said Boutahar, Pascal Heije, José Valencia, Rutger Worm

Ajax: Maarten Stekelenburg; Hatem Trabelsi, John Heitinga, Julien Escudé, Nigel de Jong; Wesley Sneijder, Hedwiges Maduro, Maxwell; Mauro Rosales, Angelos Charisteas, Nourdin Boukhari.
Coach: Ruud Krol en Tonny Bruins Slot.

Reservespelers: Bogdan Lobont, Rasmus Lindgren, Anthony Obodai, Daniël de Ridder, Nicolae Mitea, Ryan Babel, Yannis Anastasiou.