Menu
Ajax wint met 0-2 bij RKC

Ajax wint met 0-2 bij RKC

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zondag met 0-2 gewonnen. Niklas Moisander opende de score na 22 minuten door van dichtbij raak te schieten. Vijf minuten voor rust verdubbelde Christian Eriksen de marge. De Ajacieden staan nu drie punten achter koploper PSV, maar drie punten voor FC Twente en Feyenoord. Bekijk hier de hoogtepunten van het duel.

Scoreverloop:
22. Niklas Moisander 0-1, 40. Christian Eriksen 0-2.

Gele kaart:
Rodney Sneijder (RKC Waalwijk), Jody Lukoki, Lasse Schöne (Ajax).

Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer.

Toeschouwers: 6.000 toeschouwers.

Bijzonderheden:
Kenneth Vermeer stopte in de zestigste minuut een penalty van Robert Braber. Met de overwinning op RKC in Waalwijk behouden de Amsterdammers de druk op koploper PSV. De achterstand op de lijstaanvoerder is drie punten. Ajax heeft dit weekeinde wel afstand genomen van FC Twente en Feyenoord. Beide ploegen verloren punten en staan nu op drie punten van de Amsterdammers. Volgende week staan onder meer Feyenoord en PSV tegenover elkaar. Ajax speelt een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Opstelling RKC Waalwijk:
Zoet; Lamey, Drost, Martina, Van Peppen (c), Najah (75. Lieder), Braber, Duits, Jozefzoon, Chevalier, Sneijder.

Wissels RKC:
Van Dijk; Bandjar, Van Mosselveld, Lieder, Zeldenrust, Stans, Boukhari.

Opstelling Ajax:
Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind (68. Dijks); Schöne (80. Sigthórsson), Poulsen, Eriksen (68. Serero); Lukoki, De Jong (c), Boerrigter.

Wissels:
Cillessen, Sigthórsson, Cuenca, Serero, Dijks, Fischer, Veltman.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Niklas Moisander kan breeduit lachen, nadat hij de score heeft geopend: 0-1. Niklas Moisander kan breeduit lachen, nadat hij de score heeft geopend: 0-1.
Kenneth Vermeer kreeg de eerste helft weinig te doen, maar deed alles goed. Kenneth Vermeer kreeg de eerste helft weinig te doen, maar deed alles goed.
Derk Boerrigter keerde zondagmiddag terug bij zijn oude club RKC. Derk Boerrigter keerde zondagmiddag terug bij zijn oude club RKC.
De Ajacieden vieren na een van de Ajax-treffers een klein feestje. De Ajacieden vieren na een van de Ajax-treffers een klein feestje.
Ajax-trainer Frank de Boer zag al ver voor het einde van de wedstrijd dat het goed zat. Ajax-trainer Frank de Boer zag al ver voor het einde van de wedstrijd dat het goed zat.