Menu
Ajax wint nipt van Sportlust’46

Ajax wint nipt van Sportlust’46

Ajax Zaterdag 1 heeft in Woerden met 3-2 gewonnen van Sportlust’46. Yuri Rose scoorde twee keer voor de Amsterdammers, waarna Sportlust weer langszij kwam. In de slotfase werd Dennis Kaars de matchwinnaar door de beslissende derde goal te scoren.

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor de bezoekers. Ajax was gretig en hongerig en koos direct voor de aanval wat al na twee minuten resulteerde in een goede kans voor Kenneth Misa Danso. Zijn schot werd echter gesmoord in het strafschopgebied. De eerste helft en zeker het eerste gedeelte had een duidelijk spelbeeld. Ajax wat de lakens uitdeelde en Sportlust dat met hard werken probeerde bij te blijven wat overigens grote delen van de eerste helft ook lukte.

Het was pas in de 24e minuut toen de gasten echt serieus weer in de buurt kwamen van het doel. Een schot van Sergio Cameron belandde via de kluts bij Dennis Kaars die hard uithaalde maar hij vond doelman Balk op zijn pad. Ajax dat regelmatig met snelle vlot lopende combinaties de verdediging van Sportlust probeerde open te spelen, had daar in de 28e minuut bijna succes mee. Na een goede actie van Kaars en Yuri Rose werd Laurent Delorge gevonden die hard uithaalde, maar andermaal stond doelman Balk op zijn plek. Het was tevens het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Vlak na rust kwam Sportlust op voorsprong. Het was Dimitri Djollo die in de 47e minuut er op rechts er vandoor ging en zijn strakke voorzet werd binnen geschoten door Nick van Baaren (1-0). En zo kreeg Ajax andermaal de deksel na rust vroeg op zijn neus, maar ditmaal trok de ploeg de zaken al snel weer recht, want nog geen drie minuten later was het Dennis Kaars die de bal voorgaf waar Maarten Cieremans zich volledig op verkeek en zo kon Yuri Rose de bal simpel binnen lopen voor de 1-1. Ajax kreeg na de gelijkmaker de grip op de wedstrijd weer terug en dat werd al snel uit betaald in de 59e minuut toen andermaal Yuri Rose de bal voor de voeten kreeg en doelman Balk kansloos liet met zijn schot (1-2).

Net toen het erop begon te lijken dat Ajax langzaam alles onder controle kreeg en misschien wel eens zou kunnen gaan uitlopen naar een grotere marge was het opnieuw Sportlust dat mocht gaan juichen. Kevin de Visser liep zijn directe tegenstander in de 66e minuut op de hak en zo belandde de bal op de stip. Daar wist Jorn Uittenbogaard wel raad mee. 2-2.
Gelukkig beschikte Ajax over genoeg individuele klasse om de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Luttele seconden voordat Kenneth Misa Danso gewisseld zou gaan worden, stuurde hij met een prima steekbal Dennis Kaars nog een keer weg en de spits -die op de hielen gezeten werd door zijn directe tegenstander- week uit naar de rechterkant van het strafschopgebied. Vanaf dit punt wist hij met een hard diagonaal schot doelman Balk te passeren voor een zeer fraaie 2-3 tussenstand in de 81e minuut. Zo behaalde Ajax drie zeer broodnodige punten.

Fotografie: Rob van Vliet