Menu
Ajax wint trainingsduel met Willem II

Ajax wint trainingsduel met Willem II

Daags na de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal (2-3) speelde een selecte groep Ajacieden een trainingswedstrijd op sportcomplex de Toekomst. Onder meer spelers die een avond eerder tegen AZ niet in actie waren gekomen, versloegen Jupiler League-club Willem II met 3-1. De Ajax-goals kwamen van Mike van der Hoorn, Tobias Sana en Thulani Serero.

Met de oefenpartij tegen de Tricolores uit Tilburg kregen dus ook de Ajacieden die tegen AZ niet aan wedstrijdminuten toekwamen dit weekeinde speeltijd. Ook de selectiespelers die buiten de wedstrijdselectie vielen kregen een kans zich te presenteren aan de voltallige technische staf. Het past in de visie waarin selectiespelers in de voorbereiding op de competitiestart zo veel mogelijk in dezelfde mate worden belast. Alles om (vooral) blessures te voorkomen. De oefenontmoeting werd in beslotenheid afgewerkt op de Toekomst. Over vijf dagen openen Ajax en Roda JC het seizoen in de Eredivisie met een ontmoeting in de Amsterdam ArenA.

Mike van der Hoorn opende halverwege de eerste helft de score namens de thuisploeg. De centrale verdediger werd op maat bediend met een voorzet vanaf links van Nicolai Boilesen. Van der Hoorn kopte vallend raak: 1-0. Voor de rust verdubbelde rechtsbuiten Tobias Sana de marge. Een kwartier na de kopgoal van Van der Hoorn rondde de Zweed een fraaie Ajax-aanval koelbloedig af. Sana vormde het begin- en eindstation na een combinatie waarbij Danny Hoesen, Thulani Serero en Lesley de Sa een rol speelden.

De Boer liet zijn elftal negentig minuten lang ongewijzigd. De Amsterdammers hadden ook weinig moeite met de Tilburgers. Een slordig weggegeven vrijetrap vormde uiteindelijk de basis voor de enige tegentreffer. Dries Wuytens sloeg koppend toe: 2-1. Zes minuten later forceerde Serero de definitieve beslissing. De Zuid-Afrikaanse middenvelder schoot snoeihard en via de paal raak: 3-1.

Mike van der Hoorn (hier in fel duel met Ruud Boymans) opende de score tegen Willem II. Mike van der Hoorn (hier in fel duel met Ruud Boymans) opende de score tegen Willem II.

De vriendschappelijke ontmoeting met Willem II bood enkele Ajacieden die zondag in actie kwamen (of langs de zijlijn toekeken) waarschijnlijk ook een uitgelezen kans kennis te maken met een opponent uit de Jupiler League. Jong Ajax debuteert dit seizoen op het een na hoogste voetbalniveau. Normaal gesproken zullen ook spelers uit de A-selectie speelminuten gaan maken in de voormalige Eerste Divisie. De professionalisering van de Beloftenploeg biedt een mooie kans om talenten nóg eerder klaar te stomen voor de hoofdmacht.

De Tilburgers degradeerden afgelopen seizoen vanuit de Eredivisie naar de Jupiler League. Uitgerekend in Ajax’ kampioenswedstrijd viel het doek voor de brigade van trainer Jürgen Streppel. Ajax won op 5 mei in de kolkende ArenA met 5-0 van Willem II. Vreugde en verdriet lagen die middag dus dicht bij elkaar. Zondag ging het er op de Toekomst in een nuttige oefenwedstrijd een stuk zorgelozer aan toe.

Scoreverloop:
22. Van der Hoorn 1-0, 37. Sana 2-0, 71. Wuytens 2-1, 77. Serero 3-1.

Opstelling Ajax in trainingsduel met Willem II:
Cillessen; Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Boilesen; Klaassen, Poulsen, Serero; Sana, Hoesen en De Sa.

Niet ingezette wissels: Lazic, Schmitz, Lobotka, El Hasnaoui.

Opstelling Willem II:
Meul; Podevijn (90. Ippel), Wuytens, Peters (80. Van Huijgevoort), Jallo; Haemhouts (64. Zanelli), Vossebelt, Messaoud; Misidjan, Boymans, Mamedov (87. Mathieu).

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Stefano Denswil vormde het verdedigingscentrum met Van der Hoorn. Stefano Denswil vormde het verdedigingscentrum met Van der Hoorn.
Mike van der Hoorn (3) ontvangt felicitaties van ploeggenoten na zijn openingstreffer. Mike van der Hoorn (3) ontvangt felicitaties van ploeggenoten na zijn openingstreffer.
De voltallige technische staf was getuige van de trainingswedstrijd. De voltallige technische staf was getuige van de trainingswedstrijd.
Danny Hoesen stuit op doelman David Meul. Danny Hoesen stuit op doelman David Meul.
Davy Klaassen speelde als rechtermiddenvelder, maar dook soms ook op als schaduwspits. Davy Klaassen speelde als rechtermiddenvelder, maar dook soms ook op als schaduwspits.
Oog voor detail; De Boer legt een pol gras op zijn plek tijdens een blessurebehandeling. Oog voor detail; De Boer legt een pol gras op zijn plek tijdens een blessurebehandeling.
Rechtsback Ruben Ligeon stond verdedigend en aanvallend zijn mannetje. Rechtsback Ruben Ligeon stond verdedigend en aanvallend zijn mannetje.
Thulani Serero bepaalde de eindstand op 3-1. Thulani Serero bepaalde de eindstand op 3-1.
De Boer dankt Denswil na afloop van de trainingswedstrijd voor zijn inzet. De Boer dankt Denswil na afloop van de trainingswedstrijd voor zijn inzet.