Menu
Ajax wint tweede oefenduel

Ajax wint tweede oefenduel

Door doelpunten van Misa Danso en Hovestad heeft Ajax Zaterdag 1 afgelopen zaterdag met 2-0 gewonnen van de ambitieuze hoofdklasser De Dijk.

Nadat vorige week de eerste balwentelingen aanschouwd mochten worden tegen een dapper verwerend HVV, stond er afgelopen zaterdag een heuse topper op het programma. En ook al staat er onderaan het affiche dat het om een vriendschappelijk duel gaat, is prestige altijd de belangrijkste drijfveer zeker als het twee Amsterdamse clubs betreft die duidelijk aan de weg timmeren en hun ambities niet onder stoelen of banken steken. Daarom stond het gezellig vol langs het veld en werd er verwachtingsvol uitgekeken naar de verrichtingen van beide hoofdklassers.

Ajax had zijn selectie teruggebracht tot achttien spelers die ook regelmatig allemaal hun speelminuten mochten maken. Al heel snel werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het duel zat lange tijd op slot omdat veel duels op het middenveld werden uitgevochten en er door beide teams voorin nog geen wonderen werden verricht. Het was boeiend, maar in voetbal draait het toch om leuke momenten voor de goal en die waren schaars in het eerste half uur.
Wel werd naarmate het duel vorderde duidelijk De Dijk wat meer begon aan te dringen en regelmatig werd het dus steeds drukker voor het doel van debutant Dion. Het leidde tot wat mogelijkheden voor De Dijk dat wat meer op de deur begon te kloppen. Daarom was het ook niet vreemd dat de grootste mogelijkheden voor de bezoekers waren. Het waren achtereen volgens Frank Teuling en Tim Ruder die dicht bij een voorsprong waren voor de gasten uit Schellingwoude.
Ondertussen deelde Ajax wat speldenprikjes uit via o.a. Rose, maar het mocht nog geen naam hebben, derhalve werd er toch gerust zonder doelpunten en met een licht overwicht voor De Dijk.

Na rust werden er vijf nieuwe spelers in het veld gebracht nadat Ajax voor rust ook al drie keer had. In ieder geval oogde Ajax energieker en werd De Dijk onder druk gezet. Kortom Ajax deelde in het tweede bedrijf veel nadrukkelijker de lakens uit.
Dat resulteerde in de 54e minuut in de verdiende 1-0. Na een prachtige combinatie die Kenneth Misa-Danso zelf had opgezet met Kevin de Visser was het diezelfde Misa-Danso die diagonaal onder de doelman de bal in het lege net schoof voor de op dat moment logische voorsprong. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij hoewel De Dijk er wel regelmatig goed doorkwam, maar voor de goal werd er nauwelijks iets dreigends gecreëerd. Het bleef onverminderd een aardig schouwspel zonder toeters en bellen en het was in de tachtigste minuut Ralph Hovestad (afkomstig van Hercules) die het duel in het slot gooide. Na een prachtige diepe bal vanuit de verdediging was het Tony Cussel (ex-Gvvver die een prima indruk achterliet) die op rechts er vandoor ging. Daarbij hield hij goed het overzicht op de mee opkomende Hovestad die simpel kon binnen tikken .

In de slotfase De Dijk nog heel dichtbij de 2-1 via Yucel Gondugdu, maar Dion Thomas gooide zijn hele ziel en zaligheid voor de bal om misschien de verdiende tegentreffer te voorkomen. Want het moet gezegd worden, zowel Ajax als De Dijk maakten er een genoeglijke middag van met een scheidsrechter die veel toeliet en het duel nooit dood floot.
En zo toonden beide teams aan dat we in het komende voetbalseizoen vaak van Ajax en De Dijk gaan horen.

Fotograaf: Rob van Vliet Fotograaf: Rob van Vliet