Menu

Ajax zakt plaats door winst Feyenoord

De oud-Ajacieden die momenteel bij AZ spelen, verloren met ruime cijfers van Feyenoord. Daardoor komen de Rotterdammers op evenveel punten als Ajax. De mannen van trainer Ruud Gullit hebben echter een veel beter doelsaldo dan de die van Danny Blind. Hoe andere voormalige Ajacieden het op de Nederlandse velden deden, lees je in het overzicht.

Richard Knopper, Youssouf Hersi en Yakubu deelden in een tegenvallende partij voetbal de punten met het FC Twente van Sander Boschker en Jason Culina. Nadat Knopper de score opende voor Vitesse, trok Blaise N'Kufo de stand gelijk. Knopper werd in de 57ste minuut gewisseld. Culina mocht tot de 80ste minuut blijven staan.

Ook bij Willem II een scorende Ajacied. Kevin Bobson maakte voor de komende opponent van Ajax het tweede doelpunt in het uiteindelijk met 4-1 gewonnen duel tegen De Graafschap.

Hans van de Haar, Dwight Tiendalli (invaller) en Dave van den Bergh konden met FC Utrecht kampioenskandidaat PSV een half uur bijbenen. Daarna maakte PSV het snel af. Met twee goals voor rust was de eindstand al na 42 minuten bepaald, 2-0.

Cedric van der Gun scoorde bij ADO Den Haag niet meer dan een gele kaart. Kansen kwamen er wel voor de thuisploeg na een schot van de verhuurde Ajacied, maar in de rebound misten de Haagse aanvallers tot drie keer toe de bal volledig. In het duel tegen zijn oud-ploeggenoot Michael Krohn-Dehli deelde ADO zodoende de punten in het Zuiderparkstadion met RKC Waalwijk, 0-0.

Pius Ikedia speelde niet voor RBC, waarbij Danny Hesp en Melvin Fleur (invaller voor Hesp) wel in actie kwamen. De Roosendaalse formatie speelde in het degradatietreffen met De Graafschap dramatisch slecht en verloor verdiend met 1-2.

José Valencia is in de ogen van NEC-trainer Cees Lok niet de verdediger die Johan Neeskens in hem zag. De oud-Ajacied bleef opnieuw buiten de basis, maar mocht in de negentigste (!) minuut wel invallen voor Denneboom. NEC moest namelijk de met moeite veroverde 4-3 verdedigen. Stefano Seedorf bracht de Groningers nog wel op slag van rust helemaal terug in de wedstrijd, 2-2. Groningen kwam zelfs voor, maar het was toch NEC dat met de volle winst ging strijken.

David Mendes da Silva scoorde namens NAC in de uitwedstrijd tegen Roda JC. De voormalig door Ajax gehuurde middenvelder had daar aan het einde van de rit niets meer aan. NAC verloor namelijk met 2-1.

Bij AZ ging het deze speelronde niet zo lekker als de ploeg 24 wedstrijden was gewend. Aan die reeks van ongeslagen duels kwam voor Co Adriaanse, Tim de Cler, Olaf Lindenbergh, Denny Landzaat en consorten een einde in de Rotterdamse Kuip. Feyenoord won met 4-2, De Cler en Lindenbergh kregen geel en door de Rotterdamse winst daalde Ajax naar de vierde plaats in de Holland Casino Eredivisie.


Bron: nos teletekst.