Menu
Ajax Zaterdag 1 boekt overwinning op SDC Putten

Ajax Zaterdag 1 boekt overwinning op SDC Putten

Door doelpunten van Siver Abdulrahman, Yuri Rose en Glenn van Zoolingen in de tweede helft heeft Ajax Zaterdag 1 afgelopen weekend uiteindelijk eenvoudig gewonnen van SDC Putten. Doordat DVS’33 verloor, komt het team van trainer Bart Logchies vaster op de derde plaats te staan.

De Amsterdammers startten gretig en overtuigend, kortom de bedoelingen van de rood-witten werden al snel duidelijk. Dennis Kaars kon in de zevende minuut daar al een mooi bewijs van afleveren. De spits treuzelde net even te lang, waardoor doelman Van Hemel kon ingrijpen ten koste van een hoekschop. Deze corner werd ingekopt door de mee opgekomen Siver Abdulrahman, maar hij vond een verdediger op de doellijn. Zo stond SDCP al vroeg onder zware druk. De gasten uit Putten werden zeker in het eerste kwartier met de rug tegen de muur gezet en het was een klein wonder dat het nog steeds 0-0 stond.

Na het eerste kwartier kon SDCP even op adem komen en liet meteen zien niet naar Amsterdam te zijn gekomen voor het heerlijke lentezonnetje. Want als doelman Danny Been niet zo’n katachtige reflex had op de kopbal van Rick Degenaar dan stond het zeker 0-1. Ajax en SDCP vermaakten het aanwezige publiek, want ook onze gasten probeerden te voetballen , natuurlijk was de thuisploeg de bovenliggende partij maar de Amsterdammers hadden het verschil nog steeds niet uitgedrukt in goals. Want ook in de 27e minuut hadden de Ajacieden pech dat er een verdediger op de doellijn stond nadat Yuri Rose opnieuw uit een corner bijna raak had gekopt. Ajax moest alert blijven want SDCP kwam bij vlagen verrassend goed voor de dag in de counter.

Dat Ajax hedenmiddag iets had met cornerballen, daar zal ongetwijfeld op getraind zijn. want ook in de 43e minuut was het bijna raak: opnieuw was het de mee opgekomen Siver Abdulrahman die zijn inzet voor de inmiddels derde keer van de doellijn gehaald zag worden. En zo was ook de slotfase van de eerste helft aantrekkelijk, daar zorgde SDCP ook zeker voor al had de thuisclub inmiddels al zeker vier keer moeten scoren. Maar toch gingen de bezoekers bijna met de 0-1 de rust in toen SDCP wederom via Rick Degenaar een enorme kans kreeg, Danny Been kon deze inzet echter net naast tikken.

In tweede helft kwam Ajax op voorsprong. Na een corner van Sergio Parris kopte nu eindelijk Siver Abdulrahman wel binnen ( 1-0 ) in de 50e minuut en zo kwam de thuisploeg verdiend op zijn voorsprong.

Vanaf dat moment nam Ajax het heft nadrukkelijk in handen, dicteerde het duel en kon op jacht naar meer. Het enige dat de Amsterdamse formatie verweten kon worden, was dat de laatste keuze af en toe niet de juiste was of de slordigheid bij het laatste eindstation waardoor vele prima aanvallen teniet werden gedaan. Daarom was het dat de motor van dit team, Yuri Rose, er in de 65e minuut echter eens anders over dacht en probeerde van afstand doelman van Hemel te verschansen. Want de ex prof met al zijn routine had inmiddels al gezien dat de doelman net even een stapje te ver voor zijn goal stond en met een geweldig bekeken schot zorgde Rose voor de wonderschone 2-0.

Ajax bleef onverminderd op jacht naar meer en als het vizier van o.a. Dennis Kaars op scherp had gestaan, want tussen de 70 en 80e minuut had alleen Kaars al Ajax naar een grotere voorsprong kunnen koppen en schieten, maar scherpte en een miraculeuze redding van de doelman zorgde ervoor dat het nog maar 2-0 stond. Toch was het slotakkoord voor Dennis Kaars: ditmaal met een assist op Glenn van Zoolingen die in de 86e minuut de overwinning nog meer glans gaf door de voorzet die hij kreeg binnen te schieten en zo boekten de Ajacieden een prima overwinning op een zeer sportieve en bij vlagen leuk mee voetballende tegenstander.

Fotografie: Rob van Vliet