Menu
Ajax Zaterdag 1 kampioen!

Ajax Zaterdag 1 kampioen!

Ajax Zaterdag 1 is zaterdag kampioen geworden in de eerste klasse. De Ajacieden van trainer Bart Logchies hadden ruim genoeg aan de 4-0 overwinning bij Eemdijk om de overstap te kunnen maken naar de Hoofdklasse. Alle amateurteams van Ajax zijn daarmee kampioen.

Tegen de amateurs van Eemdijk hadden de Amsterdammers aan een punt genoeg voor het kampioenschap. De overwinning kwam echter geen moment in de problemen. Voor rust tekenden Wouter van der Molen en Dennis Kaars voor de doelpunten. Eemdijk-keeper Jeroen de Feijter kreeg rood. Na de pauze rekenden de Ajacieden simpel af met het overgebleven tiental. Opnieuw Kaars en Sergio Cameron stelden de 0-4 overwinning veilig. Met de promotie naar het op een na hoogste amateurniveau, een niveau dat Logchies goed kent, gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De Ajacieden vierden de titel op de Toekomst met een etentje.

Met het kampioenschap van Ajax Zaterdag 1 zijn alle amateurteams van Ajax kampioen geworden. Eerder ontkurkten de Zaterdag 2, Zaterdag 3 en de Ajax Veteranen de champagne. In de jeugdopleiding vierden de Ajacieden uit de A1 vandaag hun kampioensfeestje. De ploeg van trainer Fred Grim werd bij De Graafschap (1-2) kampioen van Nederland. Eerder werden de B1, C1, C2, D2 en F1 al kampioen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees (kopfoto), Louis van de Vuurst (selectiefoto onder)

De kampioensselectie van Ajax Zaterdag 1. De kampioensselectie van Ajax Zaterdag 1.