Menu
Ajax Zaterdag 1 neemt punt mee uit Veenendaal

Ajax Zaterdag 1 neemt punt mee uit Veenendaal

Vanmiddag heeft Ajax met 2-2 gelijkgespeeld tegen DOVO. Na een 0-0 ruststand zorgde Hazan Aanzi uit een penalty voor de 0-1. Dennis Kaars leek de wedstrijd in het slot te gooien, maar DOVO kwam terug door een benutte penalty en de gelijkmaker diep in blessuretijd.

Ajax had net zijn veters gestrikt en het shirt nog even recht getrokken en de eerste kans was al daar voor DOVO, maar doelman Been was net een stapje eerder bij de bal dan Jaap de Brouwer. Ajax kwam maar niet in de wedstrijd en de opbouw aan Amsterdamse zijde was onzorgvuldig. Zeker op het middenveld moest Ajax vaak zich de meerdere erkennen in DOVO, dat vaak even wat alerter reageerde en net even iets pittiger was in het duel. Toch kwam in de 14e minuut de eerste kans voor Ajax. Het was Kevin de Visser die maar net naast schoot.

Naarmate het duel vorderde veranderde er weinig aan het spelbeeld , DOVO dat wat nadrukkelijker aanwezig was op het speelveld, maar vaak voor de goal het overzicht miste en Ajax dat driftig op zoek was naar het juiste ritme en ondertussen wel de beste kansen had gehad. Toch moesten de aanwezige toeschouwers zoeken naar leuke momenten, want eigenlijk waren de eerste 45 minuten gewoon vervelend, omdat het niveau van deze wedstrijd nu niet bepaald hoog was.

Na rust leek het erop dat Ajax de zaakjes beter voor elkaar had, in ieder geval werd het initiatief genomen door Ajax dat zich wat nadrukkelijker ging melden . In de 55e minuut kwamen de Amsterdammers al bijna op 0-1, maar Kenneth Misa-Danso schoot net naast, na overigens prima voorbereidend werk van Dennis Kaars.

Dat Ajax beter in de wedstrijd zat dan in de eerste helft werd in de 57e minuut bewezen door Wouter van der Molen die zich in de voorhoede meldde, zijn actie om zijn tegenstander te passeren met een boogballetje werd onderbroken door een toevallige hand van zijn tegenstander waarna scheidsrechter Jobse naar de stip wees. Voor Hassan Aanzi was het een koud kunstje om Ajax op een 0-1 voorsprong te zetten. DOVO was inmiddels geen schim meer van het team wat voor rust zo aardig voetbalde. Ajax had de wedstrijd onder controle en moest alleen oppassen dat DOVO niet via de snelle omschakeling toch gevaarlijk kon worden. Zo ook in de 62e minuut toen DOVO zijn eerste kans kreeg van de tweede helft via Faisal Kaouass, maar het schot ging ruim over. Ajax gooide in de tegenaanval in de 63e minuut de wedstrijd in het slot. Het was Kenneth Misa-Danso die vanaf rechts naar binnen trok de bal afspeelde op Kevin de Visser die Dennis Kaars aanspeelde met een bekeken steekbal en diezelfde Dennis Kaars scoorde met een prachtig stiftballetje voor de op dat moment verdiende 0-2.

Er leek niets aan de hand. Dit zou een wedstrijd worden waar niet lang over nagepraat zou worden, maar waar Ajax wel de drie punten meenam. Het ging echter mis. DOVO mocht net buiten de zestien meter lijn een vrije trap nemen , de bal verdween in de muur maar scheidsrechter Jobse zag dat de bal met de hand in de muur werd getoucheerd en dus kregen de Veenendalers een penalty en unieke gelegenheid om terug te keren in de wedstrijd. Dat gebeurde ook, want Mike van der Kooij benutte dit buitenkansje ( 1-2 ). Ajax werd daarna iets meer op eigen helft terug gedrongen zonder dat dit gepaard ging met goed voetbal van de thuisclub. Toch kon Ajax in de omschakeling nog en paar keer dreigend worden omdat er veel ruimte ontstond op het veld, omdat DOVO er weer in ging geloven. En zo tikte de nerveuze minuten weg. Wel nog steeds in het voordeel van Ajax.

Uiteindelijk kwam diep in de blessuretijd langszij. Er werd een voorzet vanaf links voor de goal gegeven waar of Cerezo Fung-a – Wing ( Ajax ) en/of Donovan Rijlaarsdam ( DOVO ) de bal aanraakte in ieder geval doelman Been werd van dichtbij gepasseerd. Ajax moest lijdzaam toezien dat het scorebord wel 2-2 aangaf. Geheel onnodig maar wel misschien gerechtvaardigd gezien de twee gezichten van deze wedstrijd verspeelde Ajax opnieuw dure en onnodige punten.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet