Menu
Ajax Zaterdag 1 op de valreep door in de beker

Ajax Zaterdag 1 op de valreep door in de beker

Op karakter heeft Ajax zaterdag 1 zich afgelopen zaterdag voor de volgende ronde van de districtsbeker geplaatst. In Veenendaal werd het op bezoek bij DOVO 2-3. Voor rust wist DOVO op een 2-0 voorsprong te komen, maar Ralph Hovestad en Tonnie Cusell brachten Ajax binnen een minuut (!) op gelijke hoogte. In de tweede helft moesten de toeschouwers lang wachten op de winnende treffer. Die kwam uiteindelijk van de voet van invaller Paul Quasten in de 94e minuut .

Ajax begon prima aan de bekerwedstrijd met DOVO. Al in de tweede minuut kopte Yuri Rose op doel en uit de daaropvolgende hoekschop kon Peter Post middels een schot de Veendaalse goalie testen, deze redde echter bekwaam. Een paar minuten later was het weer Rose die een voorzet van Hovestad op de lat zag belanden. De toon was gezet. Ajax viel aan en probeerde snel de openingstreffer te forceren. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. DOVO kon uitbreken en keeper Sacca passeren. Het was één van de eerste keren dat de Veenendalers voor het doel van de gasten opdoken.

Ajax was meteen van slag en DOVO kreeg enkele mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar doelman Sacca redde twee keer op inzetten van de thuisploeg. Na een half uur was hij echter ook kansloos op de inzet van een volledig vrijgelaten speler en keek de ploeg zelfs tegen een 2-0 achterstand aan.
Waar het spel van Ajax in het begin prima was, tobde de ploeg nu met zichzelf en kreeg DOVO de kansen. Toch viel in de 39e minuut de aansluitingstreffer. Ralph Hovestad ontsnapte aan buitenspel en schoot raak. Vlak daarna werd het zelfs gelijk. Tonnie Cusell wist een voorzet van Rience Schurman achter de Veenendaalse goalie te werken.
De rollen waren nu weer omgedraaid en DOVO liep nu achter Ajax aan, maar de ruststand bleef uiteindelijk 2-2.

Vlak na de pauze scoorde Ajax bijna weer. Een voorzet van Cameron bereikte Cusell die over kopte. Hierna volgde een fase waarin beide ploegen kleine kansen kregen, maar beiden niet konden doordrukken. Na een uur spelen werd Mitchell van der Beld gewisseld voor Rodney Weverling. Vlak daarna was het bijna raak, een fraaie lob van Dennis Kaars raakte de lat en Yuri Rose kon ook de rebound niet verzilveren. Beide ploegen speelden steeds slordiger en bedreigden beide doelmannen nog maar zelden. De ijverige Cusell werd gewisseld voor Paul Quasten en de invaller had een kwartier voor tijd bijna succes toen hij vanaf de vleugel naar binnen trok en de keeper van DOVO tot een redding dwong. Nadat hij een gele kaart had gekregen werd Rience Schurman gewisseld voor De Sa.

Beide teams gaven nu veel ruimte weg en net toen DOVO via uitvallen twee grote kansen kreeg maar deze niet verzilverde, was het Ajax dat in blessuretijd de overwinning pakte. Nadat Kevin de Visser goed doorzette scoorde Paul Quasten uit de kluts de winnende treffer. Zo bekert Ajax verder, waar het er in de eerste helft niet naar uit zag na de 2-0 achterstand.

Fotografie: Rob van Vliet