Menu
Ajax Zaterdag 1 speelt gelijk tegen Odin'59

Ajax Zaterdag 1 speelt gelijk tegen Odin'59

Tegen het laag geklasseerde ODIN’59 heeft Ajax vanmiddag op het eigen Sportpark De Toekomst niet weten te winnen. De Amsterdammers waren de gehele wedstrijd beter, kwamen al snel op voorsprong maar kregen daarna een goal tegen. Na rust stonden keeper Barry van Dijk en de paal een verdiende overwinning van de thuisploeg in de weg.

De start van het duel waarin een mutatie was aangebracht in het team van Ajax ( Misa-Danso speelde voor Joey Lamptey ) was wel veelbelovend. De eerste goede aanval van de Amsterdammers resulteerde al meteen in een vroege voorsprong: het was Dennis Kaars die de aanval opzette met Hassan Aanzi, de spits kreeg de bal terug en haalde hard uit voor de 1-0 voorsprong in de derde minuut.

Ajax, dat energiek aan het duel begon, zette Odin direct vast en nam zoals zo vaak het initiatief. Met snelle vlot lopende aanvallen werd de defensie van Odin op de proef gesteld maar uitgerekend bij de eerste de beste snelle counter ging het mis. Een diepe bal vanuit de defensie van Odin bereikte Denzel Meijer, die profiteerde van weifelend optreden in de Ajax defensie welke iets teveel risico namen om naar voren te verdedigen en dus lag er enorm veel ruimte achter de defensie, De lange spits van Odin59 mocht alleen op doelman Been afgaan, maar het schot van Meijer was slap en niet geplaatst. Desondanks glipte de bal via de natte handschoenen van doelman Been toch in het doel en zo moest Ajax na 445 minuten een tegengoal incasseren ( 1-1 ).
De ploeg van trainer Bart Logchies moest even de rijen weer sluiten en diep ademhalen om opnieuw aan de wedstrijd te beginnen. Dat kostte zeker even wat moeite maar al snel herpakte Ajax zich weer en zo ontstond er een levendig duel. Bij vlagen overklaste Ajax zijn tegenstander: zeker op het middenveld waren de Amsterdammers heer en meester.

Het was een genot om de snelle aanvallen van Ajax te mogen aanschouwen. Telkens weer werd onder andere Dennis Kaars diep aangespeeld en weggestuurd. Maar Odin had ook zijn verdediging redelijk op orde en dus bleven doelpunten uit. Kansen kreeg Ajax wel: zo ook in de 25e minuut toen Sergio Cameron Dennis Kaars wegstuurde die vervolgens de mee opgekomen Cerezo Fung-a-Wing een unieke kans bood om uit te halen, maar zijn schot ging rakelings langs de paal.
Het eerste half uur was zeker van een goed niveau en met name Ajax was daar de oorzaak van. De eerste helft vloog voorbij en dat is altijd een goed teken ondanks dat Odin meer onder druk stond dan Ajax, bleef het wel het vizier naar voren houden want als het even kon dan schoot de ploeg uit zijn verdedigende stelling om het Ajax met snelle omschakelingen lastig te maken.
Ook al omdat de Amsterdamse defensie af en toe iets teveel ruimtes achter zich lieten liggen en zo waren de lange ballen vanuit de Odin defensie telkens dreigend. Maar ondanks de gevaarlijke speldenprikjes bleven de beste kansen voor Ajax, zo ook in de 37e minuut toen eindelijk de vleugels wat meer betrokken werden bij de opbouw en dus kon Misa-Danso gevaarlijk worden en hij zag zijn inzet gestopt worden door doelman van Dijk. En zo bereikten beide teams de rust met een 1-1 tussenstand en konden we ons opmaken voor hopelijk weer 45 minuten frivool Ajax voetbal.

Ajax pakte de draad goed op en het was al snel weer eenrichtingsverkeer naar doelman Van Dijk toe. Toch viel het eerste gevaar te noteren in de 54e minuut voor Odin want het was Frits Kramer die zijn schot gestopt zag worden door Danny Been. Het leek er even op dat Odin wat brutaler begon te worden en Ajax moest alle zeilen bijzetten om weer nadrukkelijker in de wedstrijd terug te komen en dat gebeurde in de 58e minuut toen Mitchell van den Beld doelman van Dijk op de proef stelde. Het was het begin van een fase dat de defensie van Odin zwaar onder druk begon te liggen want zowel Hassan Aanzi als Dennis Kaars waren kort achter elkaar gevaarlijk maar doelman Van Dijk was inmiddels helemaal warm geschoten en ging per minuut beter keepen.
Ajax dat nu ook veel meer gebruik maakte van de snelle Kenneth Misa-Danso en zo werd de rechtsback van Odin bij vlagen helemaal tureluurs gespeeld, maar toch kwam het volgende gevaar weer via het middenveld waar Mitchell van den Beld de bal onderschepte en Misa-Danso in stelling bracht, echter doelman Van Dijk stond paraat. Het was eigenlijk wachten op de verdiende 2-1 voorsprong maar in de 72e minuut stond het nog steeds gelijk, daar kon Sergio Cameron verandering in aanbrengen: de speler met het beste schot van het team kwam in de minuten daarvoor nog niet zo uit de verf, maar nu kon hij snoeihard uithalen via een vrije trap die doelman Van Dijk niet klemvast kreeg de rebound kwam voor de voeten van Glenn van Zoolingen die uithaalde, maar zijn schot verdween op de paal.
De laatste grote kans kreeg Ajax in de 87e minuut toen opnieuw over diverse schijven een aanval werd opgezet, maar het was andermaal de uitstekend spelende Kenneth Misa-Danso die net naast schoot. En zo bereikte Odin met hangen en wurgen het eindsignaal en werd er iets wat gelukkig een puntje mee genomen uit Amsterdam.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet