Menu
Ajax Zaterdag 1 speelt gelijk tegen Sparta Nijkerk

Ajax Zaterdag 1 speelt gelijk tegen Sparta Nijkerk

Ajax heeft zaterdagmiddag het oefenduel tegen Sparta Nijkerk gelijkgespeeld. In het Adidas MiCoach Performance Centre werd het 2-2. Laurens ten Heuvel en een speler van Sparta Nijkerk scoorden voor Ajax.

Ajax begon goed aan deze oefenwedstrijd. Al in de 5e minuut konden we de eerste kans noteren: een schot van Misa Danso op de goal, maar dat werd gesmoord. Hierna liet Sparta Nijkerk zich even zien, maar in de tegenaanval was het Dennis Kaars die de bal uit de draai voorlangs speelde. Hierna moest Jordy Meester naar de kant, nadat hij een tegenstander die op het doel afging neerlegde. Nijkerk wist zich wel raad met de geboden ruimte en was een paar keer gevaarlijk. Met de entree van Wouter v/d Molen in het veld was Ajax weer met elf man.
Ondanks dat het vriendschappelijk was werden af en toe pittige duels op het veld uitgevochten. Vlak voor rust kwam Ajax op 1-0 toen Laurens ten Heuvel na een vrije trap achterwaarts kon inkoppen.

Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde. Ajax valt aan en Sparta countert gevaarlijk. Het is uit zo’n snelle uitval dat de gelijkmaker valt (1-1). De voorwaartsen van Ajax komen niet verder dan een paar schoten op het doel en komt zelfs op achterstand nadat de bal achterin werd verloren.
De ploeg speelde af en toe onsamenhangend en wist slechts sporadish gevaarlijk voor het doel van Nijkerk te komen. Tekenend was dat de gelijkmaker een eigen doelpunt was van een Nijkerkse verdediger tien minuten voor tijd. Na deze meevaller probeerde de thuisploeg nog wel door te drukken, maar onder meer Kaars en Lamptey wisten geen raad met de hun geboden kansen.

Fotograaf: Rob van Vliet Fotograaf: Rob van Vliet