Menu
Ajax Zaterdag 1 speelt weer gelijk

Ajax Zaterdag 1 speelt weer gelijk

Na de 0-0 tegen ARC afgelopen week heeft Ajax vandaag met dezelfde cijfers gelijkgespeeld thuis tegen CSV Apeldoorn.

In het eerste kwartier viel er niet veel te beleven Ajax wilde wel, maar moest opboksen tegen een georganiseerde tegenstander die niet naar Amsterdam was gekomen om eens lekker te gaan voetballen.

Het eerste serieuze schot op doel kwam na twintig minuten spelen via een vrije trap van Sergio Cameron, maar doelman Veeneman stond op de goede plek. Voor de rest was het speuren naar leuke momenten, ze waren er simpel weg gewoon niet. CSV Apeldoorn hield de rijen gesloten en hield veel mensen achter de bal.

In de 27e minuut was er eindelijk eens een leuk voetballend moment te noteren: het was Hassan Aanzi die de combinatie aanging met Dennis Kaars die vervolgens enkele centimeters over schoot. Het leek wel of Ajax plotseling even het licht had gezien want nog geen twee minuten later was daar zowaar weer een grote kans voor de Amsterdammers. Nu was het Sergio Cameron die Hassan Aanzi wegstuurde die vervolgens luttele centimeters te kort kwam om doelman Veenema te verassen. Op het moment dat het laatste kwartier in ging en Ajax de wedstrijd redelijk controleerde, verscheen zowaar CSV Apeldoorn voor de eerste keer dreigend voor doelman Danny Been ( die Tim Orlowski verving ). Het eerste serieuze werk dat doelman Been moest verrichten deed hij uitstekend, want hij gooide zich voor het schot van Modou Nijang die hiermee dichtbij de 0-1 was. De wedstrijd kwam heel langzaam tot leven hiermee. Het venijn zat hem in de staart, want in de 43e minuut ramde Sergio Cameron de bal nog maar eens een metertje naast de goal.

Na rust werd het succesvolle duo Kaars-ten Heuvel weer met elkaar herenigd. Hassan Aanzi verhuisde naar de vleugel waar hij Joey Lamptey verving. Ten Heuvel fungeerde als aanspeelpunt en Dennis Kaars kon daar omheen zwerven en zo dus erg onvoorspelbaar wordt. Dat resulteerde erin dat Ajax vol op de aanval ging spelen en dus dat de defensie van CSV aardig onder druk begon te staan. Het wankelde daar aan alle kanten en Sergio Cameron was opnieuw in de 52e minuut met een vrije trap dichtbij de openingstreffer voor Ajax. Echter de allergrootste kans moest nog komen en wel in de 55e minuut toen Laurens ten Heuvel luttele centimeters overschoot na goed voorbereidend werk van Dennis Kaars. Net toen het erop begon te lijken dat Ajax de wedstrijd naar zich toe aan het trekken was, sloeg CSV als een duveltje uit een doosje toe in de 57e minuut: het was Joost Krijns die de bal maar rakelings langs de paal schoof en zo ontsnapte Ajax. Dit was een duidelijk signaal dat CSV bekomen was van de ergste schrik en nu zelf ook weer aan voetballen dacht.

Het duel verviel na die levendige eerste 15 minuten weer in het beeld wat voor rust ook te zien was. Het duel werd er voetbaltechnisch niet beter op en zo heel langzaam richting het eind van de wedstrijd overheerste toch wel de angst om niet te verliezen. Want dit was echt zo’n pot, dat als er eenmaal gescoord zou worden dat die ploeg ook met de drie punten ermee vandoor zou gaan. Eigenlijk leken beide ploegen stiekem misschien wel tevreden met het niet verliezen, en dus ieder een punt maar daar dacht Ajax toch heel anders over !
De onverzettelijke Kevin Visser probeerde het nog maar eens in de 85e minuut met een hard schoot dat ruim naast de goal ging, maar het gaf wel aan dat Ajax het niet wilde opgeven. Dat was te zien in de 89e minuut toen Ajax een aantal corners achter elkaar mocht nemen, wat de nodige paniek opleverde bij de Apeldoorners. Na 90 minuten floot scheidsrechter van der Wielen voor het einde en zo mochten beide teams een punt toevoegen aan hun totaal.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet