Menu
Ajax Zaterdag 1 start met nederlaag

Ajax Zaterdag 1 start met nederlaag

De zaterdagamateurs van Ajax hebben hun eerste wedstrijd in de Topklasse verloren. Op Sportpark De Bongerd was BVV Barendrecht met 2-0 te sterk voor de promovendus uit Amsterdam.

Al na 25 seconden keek Ajax Zaterdag 1 tegen een achterstand aan. Met een pijlsnelle goal zette Bas Mourits de thuisploeg op het spoor van de overwinning. Ajax mocht volgens coach Bart Logchies de handen dichtknijpen dat het voor rust slechts bij één tegentreffer bleef. Daarnaast kreeg de promovendus ook nog een tegenvaller te verwerken toen keeper Danny Been in de 35ste minuut geblesseerd uitviel.

In de tweede helft zag Logchies een beter Ajax, al leidde dit niet meer tot de gelijkmaker. Barendrecht-speler Daniël Esajas gooide de wedstrijd vlak voor tijd uiteindelijk definitief in het slot door de 2-0 in een leeg doel te schuiven. ,,Dit was duidelijk een ander niveau dan we tot nu gewend waren. We zullen ons snel moeten herpakken, want woensdag wacht alweer de volgende wedstrijd in de beker.”

Na het midweekse bekerduel met De Valk (woensdag om 20:00 uur op de Toekomst) volgt volgende week zaterdag de eerste thuiswedstrijd van Ajax in de Topklasse. Regerend kampioen Spakenburg is dan de tegenstander. De aftrap is om 15:00 uur.

Opstelling Ajax Zaterdag 1: Danny Been (35. Maurits Schmitz), Jordi Meester, Siver Abdulrahman, Jordi van Duijn, Rience Schurman, Kevin de Visser, Yuri Rose, Glenn van Zoolingen, Sergio Cameron (60. Marvin Hasselbaink (67. Djarno Hofland)), Ogur Kaya, Kenneth Misa-Danso.

Tekst en foto: Ajax.nl