Menu
Ajax Zaterdag 1 wint met 1-0 van Ter Leede

Ajax Zaterdag 1 wint met 1-0 van Ter Leede

Ajax heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Hoofdklasse gewonnen. Tegen het nog ongeslagen Ter Leede uit Sassenheim werd het op De Toekomst, na een 0-0 ruststand, 1-0. Hassan Aanzi werd matchwinner.

Na de prachtige wedstrijd tegen SV Huizen stond Ajax voor de tweede maal op het veld in de competitie om te laten zien waar het eigenlijk staat. Dat moest gebeuren tegen een gerenommeerde tegenstander die vorig seizoen lang mee streed om de titel en ook nu de competitie goed was begonnen met twee overwinningen. Kortom, de verwachtingen waren weer hoog gespannen.

Zo energiek als Ajax en Huizen hier twee weken geleden aan de start verschenen, zo aftastend en voorzichtig was de start van deze wedstrijd. Ajax dat weer begon met dezelfde basis ging heel behoudend van start maar kreeg toch het eerste kansje van de wedstrijd: het was Dennis Kaars die stuitte op routinier doelman Serge van der Ban in de elfde minuut. De thuisploeg die opnieuw weer heel zorgvuldig de aanvallen probeerde op te zetten, stuitte voor alsnog op een hecht collectief wat van plan was Ajax vanmiddag weinig presentjes te geven. Ter Leede kwam er met verzorgde aanvallen regelmatig dreigend uit maar de meeste aanvallen werden met weinig moeite vooralsnog geneutraliseerd door een geconcentreerde Ajax verdediging.
Beide teams hielden elkaar redelijk in balans. Ajax, dat met veel lange ballen vanuit de defensie Dennis Kaars wilde bereiken, slaagde daar nog niet helemaal in en bij ter Leede kwam tot op heden de meeste dreiging nog via “dode” spelmomenten.
Ondanks het minimale veldoverwicht voor Ajax groeide Ter Leede naarmate de eerste helft vorderde iets meer in de wedstrijd en dat resulteerde in een uitstekende kans voor Youssef Ait-El-Houssi die doelman Orlowski op zich weg vond in de dertigste minuut. Het venijn zat hem in de staart want toen beide teams in de verte de thee al roken in de kleedkamers persten Ajax en Ter Leede er nog even een slotoffensiefje uit. Ter Leede was in de 40e minuut dicht bij de openingstreffer: een vrije trap op links werd hard voor de goal voor gegeven maar niemand van de spelers kreeg er een voetje tegen aan zodat Ajax ontsnapte. Dat deed trouwens Ter Leede ook in de 44e minuut toen Kevin de Visser van ruim 20 meter de lat teisterde en zo ontsnapten de gasten dus ook vlak voor rust.

Na rust verscheen Hassan Aanzi (ex-Hollandia) voor de eerste maal in het veld voor de Zaterdag 1. Nadat hij terug is gekomen van een blessure en wat wedstrijdritme had op gedaan in het Zaterdag 2. Er kon gesproken worden van een droomdebuut, want vanaf de eerste balomwenteling zag Ajax er energieker uit en dat resulteerde al na ruim een minuut spelen in de 1-0 voorsprong. Het was op rechts Dennis Kaars die er vandoor ging en diagonaal op de paal schoot: de terugspringende bal was een koud kunstje voor Hassan Aanzi die simpel de bal in de rebound wist binnen te tikken.
Dit was absoluut wat de wedstrijd misschien nodig had: een doelpunt dat de boel deed opleven. Aan alles was te zien dat Ter Leede gepokt en gemazeld was en niet van slag was door de snelle 1-0 achterstand: het bestreed Ajax met open vizier en zocht naar de gelijkmaker. Maar de defensie van de thuisploeg gaf opnieuw zeer weinig weg. Met Jordi Meester, Wouter van der Molen en Danny Schenkel had het gewoon vanmiddag prima verdedigers in huis.

De Ajax defensie had nog wel enige moeite als er weer eens een vrije trap of corner genomen mocht worden dat leverde nog regelmatig hachelijke momenten op maar voor de rest bleef het team keurig overeind tegen Ter Leede dat driftig op zoek was naar openingen voor de gelijkmaker. Enige smet in de 2e helft was plotseling het uitvallen van Danny Schenkel met een blessure (ernstig ??), zijn plaats werd overgenomen door Tim Noordraven maar de organisatie in de defensie leed daar nog niet onder. En zo belandde deze wedstrijd in het laatste kwart van de wedstrijd waar de amusementswaarde steeg omdat Ter Leede iets meer ruimte toestond aan Ajax en dus waren de tegenaanvallen van de Amsterdammers steeds dreigender. Na 90 minuten floot scheidsrechter Duarte voor het einde en zo kon Ajax opnieuw drie punten bijschrijven. Zo bewees de equipe van trainer Bart Logchies dat het opnieuw aardig mee kan voetballen met de grote jongens.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet