Menu
Ajax Zaterdag 1 wint met 5-1 van Huizen

Ajax Zaterdag 1 wint met 5-1 van Huizen

Ajax heeft bij de rentree in de Hoofdklasse voor een daverende verrassing gezorgd. Tegen SV Huizen werd het maar liefst 5-1. De Amsterdammers kwamen op achterstand, maar wisten al snel gelijk te maken. De ruststand van 1-1 werd gevolgd door een prima tweede helft, waarin Ajax op indrukwekkende wijze afstand nam van de ploeg uit Huizen waarna de teller uiteindelijk op 5-1 bleef steken.

De eerste serieuze kans voor Ajax in de 16e minuut toen Dennis Kaars mocht uithalen op doel maar doelman Willemse wist deze bal te pareren. Het was het startsein voor nog meer spektakel, want alle remmen gingen los bij beide teams die er een open en levendige wedstrijd van maakten. Dat er op een hoger niveau bijna geen ruimte is voor kleine individuele foutjes werd Ajax wel duidelijk in de 19e minuut. Op het middenveld verspeelde Sergio Cameron de bal aan Omar Limon die daardoor alleen op doelman Tim Orlowski mocht afgaan: zijn beheerste schuiver betekende de 0-1 voorsprong voor SV Huizen.
Het antwoord van Ajax kwam gelukkig snel want nog geen minuut later mocht de ploeg op ruim 20 meter van de goal een vrije trap nemen. Sergio Cameron krulde de bal over de verdediging heen van SV Huizen, daar werd de bal opgepikt door Wouter van der Molen die de bal aannam met de borst en beheerst de lege hoek kon uitkiezen voor de snelle gelijkmaker 1-1 .

Ajax, dat het lichte veldoverwicht bleef behouden, moest wel op zijn tellen passen want de uitbraken van SV Huizen bleven levensgevaarlijk. Maar gaandeweg groeide Ajax steeds meer en meer in de wedstrijd en men had totaal geen ontzag voor de Huizenaren. Integendeel zelfs: het team van Bart Logchies was lekker brutaal en toonde lef, durf en streed met een open vizier.
Zo bleef deze wedstrijd amusant want ook Huizen deed af en toe behoorlijk van zich spreken, zo was het opnieuw Gilermo Pengel die in de 32e minuut dicht bij een goal was maar zijn schuiver vanaf links verdween centimeters naast de paal. Maar opnieuw had Ajax zijn antwoord al klaar liggen: het was in de 34e minuut Dennis Kaars die met de punt van zijn schoen de bal tegen de paal deed belanden en zo golfde het spel op en neer. Bij de gasten bleef met name Omar Limon dreigend voor de defensie, maar het laatste wapenfeit van een leuke eerste helft was toch weer voor Ajax. Het was een heerlijke steekbal van Dennis Kaars op Kenneth Misa-Denso in de 44e minuut die ervoor zorgden dat het heel even hachelijk werd in het strafschopgebied want al frommelend verdween de bal net naast de paal.

Na rust werd de toon meteen gezet door Ajax want in de 53e minuut was het de prima spelende Sergio Parris die met een vlammend schot de eerste waarschuwing uitdeelde aan SV Huizen. Gevolgd door een uitstekende actie van Sergio Cameron, die zich meer dan geweldig revancheerde in het restant van de wedstrijd na zijn ongelukkige moment bij die 0-1. De bal kwam vanaf rechts terecht op het randje van de 16 meter lijn waar killer Dennis Kaars klaar stond om de 2-1 binnen te schieten. Niet veel later wisselde trainer Logchies Kenneth Misa – Denso voor Cerezo Fung –a-Wing. Het middenveld van Ajax kwam steeds meer in balans waar Kevin de Visser en Mitchell van den Beld ook een meer dan verdienstelijke wedstrijd speelden en zo kreeg Ajax steeds meer grip op de wedstrijd . Het team speelde frank en vrij en deed SV Huizen op alle fronten pijn. Daar had Dennis Kaars al van kunnen profiteren in de 62e minuut maar zijn listige balletje ging rakelings naast de paal.

Waar SV Huizen in de eerste helft volop meedeed met de wedstrijd liep het nu steeds meer achter Ajax en dus de feiten aan. Helemaal toen in de 67e minuut Sergio Parris op links er vandoor ging en de bal heerlijk terug legde op de inlopende Sergio Cameron die de bal snoeihard in de touwen joeg voor de 3-1. De tegenstander was k.o en met alle respect voor sv De 4-1 werd gemaakt door Mitchel van den Beld. DANNY SCHENKEL . Verdediger Danny Schenkel speelde hier in de 72e minuut een hoofdrol. Uit de corner van Cameron kopte Schenkel op doel waar doelman Willemse zoveel moeite mee had dat hij de bal los liet en die viel pardoes voor de voeten van Mitchell van den Beld die daar wel raad mee wist.

De kers op de slagroom werd in de 84e minuut toegevoegd door Kevin de Visser die met volle overtuiging een duel aan ging, deze won en zo richting het vijandelijke doel mocht opstomen waar Sergio Cameron nog heel slim van de bal afbleef ( buitenspel ) en zo mocht Kevin de Visser dus de vrije hoek uitkiezen voor een ongekende 5-1 voorsprong.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet