Menu
Ajax Zaterdag 1 wint met gemak van DTS Ede

Ajax Zaterdag 1 wint met gemak van DTS Ede

Zonder zelf echt goed te spelen heeft Ajax Zaterdag 1 afgelopen zaterdag op het eigen Sportpark De Toekomst een eenvoudige overwinning geboekt op hekkensluiter DTS Ede. De doelpunten werden gemaakt door Misa-Danso (2x) en Patrick van Dijk.

Ajax begon de wedstrijd sterk en liet meteen aan de spelers uit Ede merken dat het een zware middag zou worden op het zonnige sportpark De Toekomst. De Amsterdammers gingen vanaf de eerste minuut op zoek naar de snelle goal en die kwam er al bijna in de vierde minuut. Een goed schot van Sérgio Cameron eindige net naast het doel van doelman Ozkan Yilmaz. Nog geen minuut later was het wel raak. Middenvelder Adham Kabet van DTS besloot in de vijfde minuut Ajax een handje te helpen door met een slechte terugspeelbal Kenneth Misa-Danso één op één met doelman Yilmaz te sturen, Misa-Danso faalde niet en schreef de 1-0 op zijn naam.

Na een kwartier spelen waren het Laurens ten Heuvel en Misa-Danso die een mooie één-twee met elkaar opzetten. Laatst genoemde ging voor eigen succes en de bal eindigde simpel in de handen van Yilmaz, waar Misa-Danso de bal eigenlijk had moeten terug leggen. DTS kwam amper in het verhaal voor in het eerste bedrijf. Wel was er na twintig minuten spelen een kleine kansje voor Jamal Bendadi door gerommel achterin bij Ajax maar Bendadi ging onzorgvuldig met de kans om.
Halverwege de eerste helft leek Ajax op een 2-0 voorsprong te komen. Een mooie lange pass van Danny Schenkel op Kevin de Visser, die de bal goed aannam en afwerkte. Doelman Yilmaz was al gepasseerd maar hij kon opgelucht adem halen toen hij het geluid van het aluminium hoorde.

Ajax ging onzorgvuldig om met de kansen en ook spits Ten Heuvel had het vizier niet op scherp en miste een aantal goede mogelijkheden. In tegenstelling tot een aantal teamgenoten ging ,vlak voor rust, Misa-Danso wel zorgvuldig met zijn kans om. Rechtsback Michiel Foppen bracht de bal goed voor en de verdediging van DTS zag er weer niet goed uit en Misa-Danso profiteerde daar optimaal van en tekende voor zijn tweede treffer deze middag.

Na rust was het spelbeeld ongewijzigd. Ajax dicteerde en DTS liep achter de bal aan. Zo nu en dan werd doelman Orlowski ingespeeld door zijn eigen spelers om niet in slaap te vallen, want DTS creëerde geen enkele mogelijkheid. Na een kwartier spelen was het wederom raak voor Ajax. Cameron zette zijn directe tegenstander op het verkeerde been en via De Visser en Ten Heuvel belandde de bal na een prachtige combinatie bij Patrick van Dijk die van dichtbij DTS definitief de das om deed, 3-0.
Ajax verzuimde de al ruime de marge uit te breiden. Een mooie steekbal van De Vries op Misa-Danso werd niet benut. Tien minuten voor tijd mocht Ten Heuvel die helaas, geen goal kon maken, plaats maken voor invaller Antonio Cvetkovic. Cvetkovic leek wel het net te kunnen vinden. Zijn schot vanuit de tweede lijn werd van richting veranderd door teamgenoot Visser en opnieuw bracht de paal redding voor DTS. Een andere invaller aan de kant van Ajax Hassan Aanzi creëerde voor zichzelf een goede kans door zijn tegenstander simpel uit te kappen. De afronding was matig. Ajax kwam tegen het zwak spelende DTS niet in gevaar en had met veel grotere cijfers moeten winnen.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet