Menu
Ajax Zaterdag 1 wint met ruime cijfers

Ajax Zaterdag 1 wint met ruime cijfers

Ajax heeft zaterdag op een kletsnatte De Toekomst met 4-0 gewonnen van vv Bennekom. In de eerste helft scoorden Sergio Cameron en Dennis Kaars (2x). Na de thee voegde Laurens ten Heuvel nog een doelpunt aan het totaal toe.

Op een herfstachtige middag op sportpark de Toekomst kruisten Ajax en Bennenkom de degens h met elkaar. De Ajax defensie werd vanmiddag in ieder geval weer ondersteund door Danny Schenkel, verder maakte Rience Schurman plaats voor Jahmill Flu en zo begon een op papier boeiend schouwspel. Bennekom, dat een wedstrijd meer speelde, maar wel in punten gelijk stond met Ajax en met een periode titel op zak, begon overtuigend aan de wedstrijd. Niet dat de gasten zo dreigend waren in de eerste minuten van de wedstrijd, maar ze waren wel veelvuldig op de helft van de Amsterdammers te vinden die duidelijk nog hun draai moesten vinden. Waar vorige week na een kwartier de wedstrijd voor Ajax eindigde, zo begon nu de wedstrijd voor de ploeg zo rond de 15e minuut. Om precies te zijn in de 12e minuut, want toen kreeg Ajax op ruim 20 meter een vrije trap nadat Wouter van der Molen tegen het kunstgras was gewerkt. Sergio Cameron stond klaar om eigenlijk het eerste schot van de wedstrijd af te vuren op doel. Doelman Sjoerd Rensen -die in de thuiswedstrijd van Bennekom tegen Ajax ook al curieus in de fout ging bij de eerste Ajax goal- zag er ook nu niet goed uit want het harde maar houdbare schot werd door Rensen niet goed beoordeeld en zo belandde het eerste schot op doel meteen in het netje voor de 1-0 voorsprong voor Ajax .

Dit was het zetje dat het team nodig, Ajax speelde daarna voetbal om je vingers bij af te likken. In een hoog tempo ging de bal rond, de Amsterdammers vonden op speelse manier continu een vrije medespeler en al vlot combinerend werd het boemeltje Ajax opeens een intercity. Een mooi voorbeeld werd al snel geleverd, want in de 16e minuut bood Sergio Cameron Dennis Kaars een niet te missen kans na een vlot lopende aanval. Zo mocht de Ajax spits doelpunt nr. 13 binnen tikken en Ajax op een comfortabele 2-0 voorsprong zetten. Ajax dat zeer effectief omsprong met de geboden ruimte zette Bennekom met de rug tegen de muur en het was opeens eenrichtingsverkeer. Toch moest de ploeg van trainer Bart Logchies alert blijven, maar de solide verdediging (met een prima spelende Foppen-vd Molen-Flu en Schenkel) zag alleen Roel Kamphorst dreigend worden met een schot van dichtbij dat over ging. Voor de rest dicteerde Ajax het duel, maar zo rond de 30e minuut verviel de wedstrijd even in een fase dat het allemaal wat minder werd. De Amsterdammers waren nog steeds het meest dreigend, maar het werd allemaal wat vlakjes.

Wel zagen we Dennis Kaars nog in de 37e minuut van dichtbij net over schieten, maar voor de rest was het wachten tot de 42e minuut toen er opnieuw wat te beleven viel en er een doelpunt bijgeschreven kon worden. Het was andermaal de uitstekend spelende Sergio Cameron die zijn routine c.q. inzicht gebruikte om Dennis Kaars diep te sturen. De rappe Ajax spits -die steeds beter in zijn vel lijkt te zitten- omspeelde doelman Rensen vanuit een moeilijke hoek, waarna hij de bal in het lege net deed belanden voor de 3-0 tussenstand. In blessure tijd van de eerste helft kregen de Amsterdammers nog een niet te missen kans, maar ondanks dat Kenneth Misa-Danso had moeten scoren voor een bijna leeg doel: de aanvalsopzet via Kaars op van den Beld ( voorzet ) was van ongekende schoonheid.

Na rust ging Ajax op dezelfde voet verder. Via de rappe Kaars ging Ajax er op rechts vandoor, daarna zag de onvermoeibare Kevin de Visser de hardwerkende routinier Laurens ten Heuvel vrij staan die rustig en beheerst de 4-0 kon binnen schuiven. Het voetje bij de Amsterdammers ging daarna wel lichtjes van het gaspedaal af, maar ondanks dat Bennekom wat vaker op de helft te vinden was van Ajax bleven de Ajacieden het duel wel onder controle houden en zo kon Bennekom met al zijn goede bedoelingen in het tweede bedrijf nooit echt terug keren in de wedstrijd. En zo revancheerde Ajax zich uitstekend na de misstap tegen CSV en door de gunstige resultaten van de concurrentie steeg Ajax met een duel minder naar de derde plek.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet