Menu
Ajax Zaterdag 2 behoudt koppositie na zege

Ajax Zaterdag 2 behoudt koppositie na zege

Ajax is er in geslaagd de koppositie te handhaven door een zege bij promovendus FC Breukelen. Het werd 0-2.

Breukelen – Ajax was van het begin tot het eind een rommelige wedstrijd. Uiteindelijk trok Ajax aan het langste eind: 0-2.
In het eerste kwartier viel er nauwelijks iets te beleven: Ajax doelman Pablo Yarbasan zorgde voor de eerste opleving in de wedstrijd door een aanvaller van Breukelen buiten de zestien uit te kappen. Even later kwam Ajax opnieuw goed weg: een sliding binnen het strafschopgebied door Bas Vellema werd niet bestraft, echter de bal had op de stip gekund.

Ajax speelde ongeïnspireerd en was slordig aan de bal. In de 28e minuut ging een omhaal van ex-Ajax speler Giovanni Piqué rakelings over de lat. Het eerste gevaarlijke wapenfeit voor Ajax kwam van spits Dennis v/d Welle die zijn schot via de handen van de Breukelen doelman op de paal zag belanden. Bas Vellema incasseerde de eerste gele kaart van de wedstrijd wegens aanmerkingen op de leiding en uit een corner van Melvin de Groot kopte Walter Jaspers naast.Toch kwam Ajax in de blessuretijd van de eerste helft aan de leiding: Patrick van Dijk vond Antonio Cvetkovic, de kleine Ajax spits had aan een halve kans genoeg en het was raak 0-1.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld: Ajax was de bovenliggende partij maar moest toch beducht blijf op de gevaarlijke aanvallen van Breukelen. In de 51e minuut gaf opnieuw Melvin de Groot een afgemeten voorzet op Antonio Cvetkovic die kopte de bal diagonaal in het doel, 0-2. Daarna groeide Pablo Yarbasan tot grote hoogte. Met gevaar voor lijf en leden gooide de Ajax doelman zich voor de voeten van de Breukelen aanvallers om tegentreffers te voorkomen. Ajax herpakte zich weer in het laatste kwartier en trok de wedstrijd naar zich toe: schoten van Joël Silooy en Antonio Cvetkovic gingen via de vingertoppen van de Breukelen doelman over de lat.

In de 88e minuut kreeg Ajax een strafschop: het was de sterk spelende Jack van Moerkerk die onderuit werd gehaald. Antonio Cvetkovic ging achter de bal staan om zijn hattrick te voltooien, echter de bal werd gestopt en ook in tweede instantie ging de bal er niet in. Het was een zwaar bevochten overwinning, maar na afloop was iedereen er over eens dat Ajax dit toch wel grotendeels aan zich zelf te danken had.
Bij winst volgende week op het altijd lastige Swift kan Ajax de eerste periode kampioen worden.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet