Menu
Ajax Zaterdag 2 blijft koploper

Ajax Zaterdag 2 blijft koploper

Middels een 2-1 zege op DOVO 2 blijft Ajax zaterdag 2 koploper. De overwinning is nauwelijks verdiend te noemen, maar ook deze drie punten tellen in de strijd om de titel in de Reserve Hoofdklasse A

Ajax en DOVO begonnen bevlogen aan de wedstrijd en maakten er een fraaie partij van waarbij de toeschouwers uiteindelijk de winnaar waren. De eerste kans was voor Ajax: Jeremy v. Eijsden krulde een vrije trap van buiten het strafschopgebied in de hoek, maar de keeper van DOVO redde bekwaam. In de tiende minuut kwam de thuisploeg goed weg als een corner van de Veenendalers op de lat belandde en daarna ging een schot op doel naast.

Ajax stond onder druk, maar kwam wel op voorsprong nadat Arlymar Lourens in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Dennis vd Welle benutte de penalty bekwaam (1-0). Hierna volgde een rommelige fase waarbij beide teams een paar mogelijkheden kregen zonder over echte kansen te kunnen spreken. Verdediger Stijn Meijers kopte naast het doel van Dovo, maar werd ook buitenspel gegeven.
Aan de andere kant kreeg DOVO een hoekschop die gevaarlijk naar de tweede paal draaide, maar door iedereen wordt gemist.
De Amsterdammers gingen hierna wat slordiger spelen en leidden regelmatig achterin onnodig balverlies, waardoor de gasten gevaarlijk konden uitbreken, maar de verdediging wist de aanvallen elke keer onschadelijk maken. Vlak voor de pauze nog een hachelijk moment voor de goal als keeper Roy Grinwis de bal niet goed onder controle kreeg, maar DOVO profiteerde niet en haaldes Ajax de rust met een 1-0 voorsprong.

Aan het begin vd tweede helft was er een wissel waardoor Jeremy van Eijsden terugkeerde op zijn vertrouwde rechtsbackpositie en Jack van Moerkerk binnen de lijnen kwam. Het spel golfde op en neer en Ajax kreeg een paar mogelijkheden, maar ook DOVO kwam er gevaarlijk uit. Zo’n 7 minuten na rust was het weer raak voor de thuisploeg: Antonio Cvetkovic tikte een voorzet van Melvin de Groot binnen (2-0).
Ajax leek op rozen te zitten, maar DOVO is een goed voetballende ploeg. Een kwartier na rust maakte Ajax weer een goal: nu echter niet in het doel van de tegenstander. De ongelukkige Bas Vellema passeerde zijn eigen keeper toen hij een voorzet onschadelijk probeerde te maken (2-1). DOVO kreeg door deze goal weer zelf vertrouwen en kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van Roy Grinwis. Melvin de Groot kreeg ook nog een kopkans, maar de keeper van DOVO frommelde de bal naast. De Veenendalers bleven gevaarlijk met de snelle spitsen voorin, maar ook Ajax brak regelmatig gevaarlijk uit. Het ontbrak bij de thuisploeg echter te vaak aan een goede eindpass.

DOVO bleef aandringen en schoot vanuit een vrije trap naast. Ajax kon de bal moeilijk in bezit houden en had veel overtredingen nodig. De Veenendalers speelden verder naar voren en gaven veel ruimte weg achter de verdediging, waar de snelle vleugelspitsen Melvin de Groot en Jack van Moerkerk regelmatig hun tegenstanders te vlug af waren. Veel rendement leverde dit vooralsnog niet op en zo ging Ajax met de krappe voorsprong naar het einde van de wedstrijd. DOVO perste er nog een slotoffensief uit, maar met kunst en vliegwerk wist Ajax de -niet verdiende- overwinning binnen te halen.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet