Menu
Ajax Zaterdag 2 blijft ongeslagen

Ajax Zaterdag 2 blijft ongeslagen

In de eerste competitiewedstrijd na het behalen van het kampioenschap is Ajax Zaterdag 2 ongeslagen gebleven. Na een achterstand bij rust wist Jack van Moerkerk ver in de tweede helft de keeper van Odin’59 te passeren.

Ajax heeft met tien man zijn ongeslagen status weten te behouden, maar met een 1-1 gelijkspel tegen ODIN’59 kwamen de Amsterdammers goed weg. Al in de eerste minuut kregen beide ploegen de mogelijkheid om de score te openen. Vanaf de aftrap trokken de Heemskerkers ten aanval, het schot ging rakelings naast. Even later had een counter van Ajax een beter lot verdiend. Het spel golfde op en neer. Een voorzet van Yaacoubi scheerde over de kruin van Melvin de Groot en Ajax ontsnapte in de zeventiende minuut aan een achterstand, met enig fortuin belandde de bal op de paal.

Het was slechts uitstel. Ajax leed slordig balverlies op de helft van ODIN’59 en uit een counter was het raak (0-1). De Amsterdammers bleven volharden in een trage opbouw en de bal veelvuldig rond te spelen. Mark Kaandorp was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot in de korte hoek werd door de doelman van ODIN’59 onschadelijk gemaakt. Kort voor het rustsignaal hield Ajax doelman Danny Been zijn team in de wedstrijd met een schitterende actie. Een aanvaller kreeg vrije doortocht, maar door lang te blijven staan kwam de Ajax doelman in een één op één duel als winnaar uit de strijd.

Ook in de tweede helft bleef Ajax zoekende. Jack van Moerkerk trok het strafschopgebied binnen, maar strandde op de doelman. Door te wisselen probeerde Ajax meer grip te krijgen op het middenveld. Na 57 minuten had de bal op de stip gekund nadat Van Moerkerk binnen de 16 meter werd gevloerd. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. Perry Schoenaker kreeg nog een grote mogelijkheid. De middenvelder dook vrij voor het doel op, de bal verdween echter in de handen van de keeper.

Een kwartier voor tijd kwam Joe Lamptey in het veld, de rappe aanvaller maakte na lang blessureleed zijn rentree in het elftal. Zijn optreden was echter van korte duur: al na 3 minuten moest Lamptey opnieuw van het veld met wederom een hamstring blessure. Ajax moest met 10 man verder daar alle wissels waren opgebruikt en een lang ongeslagen record leek te gaan sneuvelen. In de 86e minuut kreeg Ajax nog een corner te nemen: Yaacoubi bracht de bal bij de eerste paal en daar dook Jack van Moerkerk op om de bal in de korte hoek binnen te schieten (1-1).

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet