Menu
Ajax Zaterdag 2 door in beker

Ajax Zaterdag 2 door in beker

Nadat de ploeg in de rust nog met 0-1 achterstand, wist Ajax Zaterdag 2 door doelpunten van Hasselbaink, Van Moerkerk en Hovestad uiteindelijk de volgende ronde in de beker te halen. De uiteindelijke uitslag werd 3-2.

In het kader van de districtsbeker speelde Ajax Zaterdag 2 tegen Hoogland 2 onder leiding van scheidsrechter Hovinga. De Amsterdammers hadden wat goed te maken na de zeperd in Veenendaal en namen in het begin van de wedstrijd het initiatief. Vooral rechtsvoor Djarno Hofland was zeer vlijtig en werd regelmatig de diepte in gestuurd, maar hij was nog wat ongelukkig in zijn acties.

Naarmate de eerste helft vorderde, gooide Hoogland de schroom van zich af en kwam ook wat meer in het strafschopgebied van keeper Danny Been, zonder dat het in eerste instantie tot echt grote kansen leidde. Vlak voor rust volgde echter een snelle aanval op links, waarna de voorzet koelbloedig door de centrumspits werd ingetikt (0-1). Zo behaalde de tegenstander een optimaal rendement: één kans, één goal.

Na de pauze was het al snel bijna gelijk: een voorzet van Ogur Kaya bereikte Marvin Hasselbaink die net naast kopte. Het was duidelijk dat Ajax de tweede helft uit een ander vaatje wilde tappen.
Lars Middelwijk gaf een goede voorzet op Djarno Hofland wiens inzet door de keeper gestopt werd ten koste van een hoekschop.

De gelijkmaker volgde uit een snelle aanval die door Marvin Hasselbaink koppend werd afgemaakt (1-1). De ban was gebroken en Jack van Moerkerk scoorde met z’n lichaam 2-1. Bijna wist Dias de Oliveira de derde treffer op z’n naam te krijgen na een vloeiende aanval, maar de middenvelder miste rakelings het doel.
Jack van Moerkerk scoorde op curieuze wijze

De toeschouwers kregen na de matte eerste helft een veel gretiger Ajax te zien na de pauze. Daarnaast had Hoogland steeds meer problemen het bij vlagen hoge tempo van Ajacieden te volgen en beperkte zich tot uitvallen. Eén ervan leidde tot de gelijkmaker: een schot van de flank zeilde over Danny Been in het doel (2-2) .
Ralph Hovestad werd matchwinner

Vlak voor het einde kreeg Ajax een vrije trap die op overtuigende wijze door Ralph Hovestad in de touwen werd gewerkt (3-2). Zo behaalde de ploeg van trainer Van der Wal een moeizame maar wel verdiende overwinning in het bekertoernooi.

Fotografie: Rob van Vliet