Menu
Ajax Zaterdag 2 haalt halve finales niet

Ajax Zaterdag 2 haalt halve finales niet

Ajax Zaterdag 2 heeft verzuimd de halve finales te halen van het Nederlands Kampioenschap voor de Reserve Hoofdklasse. In Hendrik-Ido-Ambacht werd tegen 10 man met 3-1 verloren en werd de ploeg van trainer Dennis van der Wal op doelsaldo uitgeschakeld.

Een geweldig seizoen voor Ajax zaterdag 2 eindigde in een grote teleurstelling. Nadat het ongeslagen kampioen was geworden, speelden de Ajacieden om het kampioenschap van Nederland voor reserve elftallen, waarbij het was ingedeeld in een poule met Rijnsburgse Boys en ASWH de kampioenen van de districten WestII en ZuidI. Met een overwinning van 3-0 op Rijnsburgse Boys en een nederlaag van ASWH bij Rijnsburgse Boys 6-1 leek er voor Ajax geen vuiltje aan de lucht. Goed voorbereid reisde men af naar Hendrik Ido Ambacht voor een plaats in de halve finale.

ASWH speelde frank en vrij en kreeg in de eerste minuut een grote mogelijkheid om de score te openen. Een glijpartij in de Ajax verdediging was de aanleiding voor de 1-0 achterstand. Achterin kreeg Ajax de bal niet weg en ASWH spits Beerends tikte de bal binnen. Uit een kopbal Cereso Fung A Wing was Ajax dichtbij de gelijkmaker.

Ajax had wel een veldoverwicht, maar kon niet doordrukken. Uit een van de ASWH counters werd het na 35 minuten 2-0. Een te korte terugspeelbal kon onderschept worden door de boomlange ASWH spits. Op dat moment begon het rekenen. Nu was Ajax op doelsaldo uitgeschakeld, maar met één doelpunt zou men weer door zijn.
Een afstandsschot van Glenn van Zoolingen werd gestopt door de ASWH doelman.
Direct na de rust kreeg Antonio Cvetkovic vrije doortocht, randje buitenspel mocht de topscoorder van Ajax doorgaan, helaas ging de bal langs de verkeerde kant van de doelpaal. Aanval op aanval en kans op kans kregen de Ajacieden om het broodnodige doelpunt te maken. In de 58e minuut werd Mick van Moerkerk in het strafschop gebied onderuit getrokken. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en trok rood voor de ASWH verdediger. Cereso Fung A Wing schoot de strafschop onberispelijk binnen 2-1 ,

Ajax had zijn doelpunt om door te gaan en kreeg daarna nog grote kansen om de gelijkmaker en zelfs de overwinning binnen te halen. Met 10 man was ASWH niet bij machte om nog iets terug te doen. Tot in de 94e minuut (!!!) een vrije trap op wel 25 meter van het Ajax doel van richting werd veranderd en pardoes het doel invloog. Ajax was met één doelpuntverschil uitgeschakeld en Rijnsburgse Boys de lachende derde.